Gode vaner og taknemmelighed, julekalender, Udfordringer

Udfordringen: 8. December – En aften uden skærm

december 8, 2017

I december vil jeg give forskellige små udfordringer til jer. I første omgang er det en light-udgave af mit forløb ‘Fra kaos til kærlighed – få ro i dit hjem på 12 uger‘.

På det ottende modul på min workshop, handler det om at skabe bedre medievaner, få ryddet op i bunker og i hjemmekontoret. Det er for mig at se så vigtigt, at vi ser lidt på vores medieforbrug og får skabt nogle gode vaner omkring det. Både for vores egen og vores børns skyld.

Jeg har allerede skrevet et indlæg med fif til bedre medievaner, hvor der er gode idéer til, hvordan vi kan blive bedre til at slukke for skærmene indimellem, så vi kan være nærværende uden forstyrrelser. Jeg har også skrevet et indlæg om hvorvidt digitale medier er nødvendige i det gode børneliv.

Så udfordringen i dag skal naturligvis handle om skærme.

Hvad vil en fredag aften uden skærm betyde i din familie? Det er et farligt spørgsmål i denne julekalender, Disney sjov-tid. Kan man gøre noget andet end at tænde for fjernsynet en enkelt aften? Kan vi spille et spil i stedet? Læse en bog højt? Gå en aftentur og se på julelys? Hvordan føles tanken om ikke at tænde for en skærm på en fredag aften?

Hjemme hos os har vi et fjernsyn, men det har ingen kanaler. Vi har valgt, at vi udelukkende ser det, som vi vælger selv. Tv’et tændes kun, når vi har valgt en film, vi gerne vil se. Vi udvælger de ting, som vi synes er passende for os selv og vores børn. Det er aldrig bare tændt, fordi vi keder os eller ikke kan finde på noget andet. Vi kan godt lide det på den måde, og det fungerer godt for os.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.