Gode vaner og taknemmelighed

5 gode vaner – Februar

februar 1, 2016

Her kommer mine forslag til februars gode vaner:

 • Kom ud i naturen hver dag.

For mig har det stor betydning for mit humør, at jeg kommer ud i naturen hver dag. Så en af de gode vaner i februar må være, at komme ud i naturen mindst en halv time om dagen.

 • Sig ‘Jeg elsker dig’!

Nogle gange går vi ud fra, at vores næreste ved, at vi elsker dem. Det gør de sikkert også, men det betyder alligevel meget, at vi også siger det med ord! Jeg siger til min mand og til mine børn, at jeg elsker dem hver dag!

 • Lav en madplan hver uge.

I vores familie har det at lave en madplan hver uge gjort livet langt enklere. Udover at vi ikke handler så ofte (kun to gange om ugen), hvilket naturligvis gør, at vi ikke skal i supermarkedet med trætte børn om eftermiddagen, så har det også en stor betydning for økonomien, at indkøbene er planlagte.

 • Ryd op i ti minutter hver dag.

Dette var et rigtig godt forslag fra en læser på bloggen her – Nemlig at sætte et stopur og rydde op i ti minutter hver eftermiddag eksempelvis (og helst hele familien). Jeg forestiller mig, at det vil være en god idé, at alle får et lille overskueligt område at stå for.

 • Gå i seng i ordentlig tid.

Jeg vil i februar forsøge, at gå i seng senest kl. 22.30 hver aften. Det har naturligvis en kæmpe betydning for vores sundhed og generelle velbefindende, at vi får nok søvn.

Hvordan gik det i januar? Fik du indført nye gode vaner?

Følg Smilerynker.dk på facebook

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Libbie februar 1, 2016 at 8:56 am

  Dine indlæg har været en øjenåbner for mig i januar søde Lisbeth!
  Jeg har været i køkkenskuffer/-skabe. Rode kommoden i køkkenet fik også en gevaldig tur. Skabe i stue tjek. Bogreolen – fik alle de dyre magasiner jeg en overgang købte smidt til genbrug, for ja de er fine men nej jeg får dem aldrig set igennem igen.
  Her i weekenden stod soveværelset så for tur. En ordentlig omgang rengøring sammen med sortering og oprydning. En del røg til genbrug, en pose retur til min veninde og så står der 3 poser klar til min mor. Det føles bare så godt. Tusind tak fordi du deler <3

  • Reply Smilerynker.dk februar 1, 2016 at 11:56 am

   Hvor er det bare helt vildt skønt at høre!! Jeg er så glad for, at du bliver inspireret- og fortæller mig det;o) Det gør mig så glad!

 • Reply Maj Lindberg februar 1, 2016 at 8:03 pm

  Hej Lisbeth, jeg er også blevet meget inspireret af din blog og enkelhverdag.dk bl.a. til at rydde op, sortere og smide ud/give videre. Det er ikke noget, jeg har tænkt på før, hvordan alle de ting, man går og samler sammen fjerner ens fokus fra det, man brænder for at udrette og for det nærvær, man ønsker med sine nærmeste. Jeg har kørt på genbrugspladsen mindst 8 gange med bilen fyldt, og det har lettet i hjemmet og i sindet. Jeg har samtidig været glad for, at min mand bakkede projektet op. Han fik i samme ombæring ryddet ud i alt det, han har gået og samlet sammen igennem årene. Og det var ikke så lidt. Vi sælger stadig ud og rydder op/sorterer – det er en proces, du har været med til at starte med dine ord. Vi er taknemmelige. Tak for en inspirerede blog. Kh fra Maj – en flittig læser, der vidst ikke før har lagt en kommentar, men som værdsætter dine ord og billeder alligevel.

  • Reply Smilerynker.dk februar 1, 2016 at 8:23 pm

   Hvor er det dejligt at høre! Det gør mig simpelthen så glad;o) Jeg er virkelig glad over, at jeg har hjulpet lidt med til at få den proces i gang. Det er jo netop tit bare et lille skub der skal til- Det giver bare mere energi, når der bliver sorteret fra! Så herligt!!
   KH Lisbeth

 • Reply Mette februar 2, 2016 at 7:31 am

  Hej!! Som de to foregående kommentarer – kan jeg kun sige at du virkelig har givet mig et nødvendigt skub bagi. Er i fuld gang med en oprydningsproces, der virkelig har været tiltrængt. Dine ord inspirerer og tit summer de i mit hovede i løbet af dagen…… tusind tak!! Kh Mette

  • Reply Smilerynker.dk februar 8, 2016 at 10:15 am

   Det gør mig simpelthen så glad! Tak for kommentaren;o) Held og lykke med oprydningen;o)

 • Reply Eva februar 3, 2016 at 3:48 am

  Inspireret og fuld af gode forsæt går jeg ind i februar.
  Mit eget 10-minutters-oprydningsforslag vil jeg følge 😉 Og så skal februar være min selvforkælelsesmåned, – for det blev januar ikke helt.
  Tak for inspiration.

  • Reply Smilerynker.dk februar 8, 2016 at 10:15 am

   Skønt! Jeg er super glad for, at du bliver inspireret… og tak til dig for dit fif;o)

 • Reply 5 gode vaner – Marts – Smilerynker.dk marts 2, 2016 at 11:25 am

  […] med dig? Hvordan gik det med vanerne i februar? …Og har du forslag til vaner, du vil […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.