Udfordringer

14 dages kærlighed

februar 2, 2016

I februar har jeg lyst til at lave en ‘kærligheds-udfordring’, og jeg håber, at I læsere vil være med. I januar handlede det om ‘selvkærlighed’ med min 31 dages zen-udfordring, og eftersom, at kærligheden til os selv skal komme først, så må kærligheden til vores partner komme bagefter! Med Valentinsdag lige om hjørnet er det da passende med lidt fokus på parforholdet, ikke!? Ikke dermed sagt, at jeg er fan af Valentinsdag, for kærligheden skal plejes hver dag – ikke kun på Valentinsdag!

Det er jo noget, der optager de fleste af os – det at have det godt i vores forhold til vores partner. Jeg har selv været sammen med den sammen mand, siden jeg var 15 år, og det er jo ret usædvanligt nu om stunder, og jeg er for at sige det lige ud: virkelig stolt af den bedrift! Jeg synes, at jeg er meget heldig, og jeg har verdens dejligste mand. Vi har udviklet os sammen gennem årerne, og det har aldrig været kedeligt! Vi har naturligvis haft vores op og nedture, holdt nogle små pauser, da vi var helt unge, men vi har altid fundet tilbage til kærligheden og hinanden. Nu har vi fire børn sammen og et dejligt liv, hvor vi hver især giver hinanden friheden til at udfolde og udvikle os i den retning, vi ønsker os – både sammen og hver for sig. Vi har aldrig taget hinanden for givet, og vi har altid gjort meget for at udvikle vores forhold til hinanden.

Kærligheden har strenge kår i disse år. Hele 54% af dem der bliver gift bliver skilt igen i følge Danmarks statistik. Der er naturligvis ingen opskrift på det perfekte parforhold. Vi er alle sammen forskellige, men når alt kommer til alt, så tror jeg alligevel, at der nogle ret essentielle formler, som kan følges.
Vi vil alle gerne føle, at vi er elskede af vores partner, men mange af os glemmer hinanden i hverdagstravlheden med børn, arbejde og rengøring.
Vi glemmer at tale sammen, vi glemmer at kysse, vi glemmer at anerkende og komplimentere hinanden, og vi glemmer at pleje seksualiteten, når forelskelsen damper af.
Så kan det være svært at mærke, at vi virkelig er elskede af vores partner, og det kan være vanskeligt at finde tilbage til det, der var essensen af vores kærlighed til hinanden fra begyndelsen.

Jeg tror på, at kærligheden skal plejes, mens det går godt, for det er selvfølgelig lettere at pleje et forhold, hvor kærligheden er stærk, end det er, at forsøge at finde kærligheden igen i et parforhold, hvor der har været mange konflikter og problemer i årevis. Selv tror jeg dog så meget på kærligheden, og jeg tror og håber på, at når man en gang har elsket hinanden, så må man kunne finde tilbage igen trods problemer – Hvis man vil arbejde for det, omend det selvfølgelig ikke er alle forhold der SKAL eller KAN reddes. Der er naturligvis forhold, hvor det er bedre, at man går hver til sit…

Kærlighedsudfordringen er ganske simpel og helt igennem inspireret af noget, jeg læste i en bog af Joan Ørting (hvis din partner ikke gider, så lad være. Jeg går ikke ind for tvang!):

Find to stykker papir og et par blyanter, sid overfor hinanden og skriv om hinanden.

Alle sætninger begynder med “Jeg elsker, når du…”

Skriv minimum 20 ting ned, som du elsker at din mand/ kone/ kæreste gør for dig.

Derefter bytter i papir og ser, hvad i hver især har skrevet.

Eksempler: “Jeg elsker, når du kysser mig godnat”, “Jeg elsker, når du giver mig blomster”, “Jeg elsker, når du tager ungerne med i skoven, så jeg kan slappe af!” etc.

Du har sikkert fanget idéen nu…!?

I de næste 14 dage er idéen så, at man hver dag gør en af de ting for sin partner, som han/ hun elsker, at man gør. Altså 14 dage fulde af små søde kærlighedsgerninger. Det er da ret vidunderligt!

Pludselig får man øjnene op for alle de små ting, vi gør for hinanden, som vi måske ikke altid tænker over, er SÅ betydningsfulde…

Følg Smilerynker.dk på facebook

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.