Gode vaner og taknemmelighed

Mine veje til et enklere liv

januar 29, 2016

I dag vil jeg fortælle lidt om de ting, der har gjort, at mit og min families liv er blevet markant enklere. Jeg mener, at alle kan gøre det!

Det er disse trin, som jeg synes, man kan fokusere på:

Skær ned på mængden af materielle ting:

De færreste tænker over, hvor meget uro det egentlig giver os, at have for mange materielle ting i vores liv. Det skaber uro, rod og stress. Jeg vil faktisk mene, at det går endnu dybere. For mange ting og rod kan gøre os syge, overvægtige og deprimerede. Jeg er selv vokset op med en far der var alkoholiker. Han var verdens største rodehoved, og både hans drikkeri og hans rod påvirkede alle omkring ham. Desværre fik han aldrig de værktøjer, som er nødvendige for at ændre sin adfærd, og selvom han blev fri af sin alkohol, blev han aldrig fri af sit rod eller adfærden, som fik ham til at rode. Jeg tror desværre, at mange mennesker opgiver, før de er kommet i gang, og det handler om, at for mange materielle ting, simpelthen stjæler vores energi og vores motivation, og der er en større tendens til, at vi ikke får gjort de ting, vi gerne vil, når vi har rod omkring os.  Vores begær efter materielle ting, er både skidt for vores økonomi og tager tiden fra de vigtige oplevelser sammen med dem, vi elsker. Først når vi får ryddet op og får skilt os af med ting, oplever vi, hvilken frihed og hvilket overskud det giver!

Ryd op i det mentale rod:

Dette leder mig naturligvis til det næste trin, som handler om at rydde op i det mentale rod. De fleste af os bærer på historier, som vi skal arbejde med. Nogle gange kræver det hjælp udefra, hvilket for mig at se ikke er nogen skam. Jeg mener, at vi for at få det bedste liv bør tage hånd om alle sider i os selv. Både de indre og de ydre! Det er selvfølgelig et stort område, som både handler om vores eget selvbillede, om vores måde at tale til os selv og om os selv, og vores tanker om os selv! Det kan naturligvis tage tid at ændre, hvis vi har fået for vane, at tænke negative og destruktive tanker om os selv. Det kræver arbejde, som man skal være åben for at gå i gang med!

Skab gode vaner:

Gode vaner er noget, jeg gerne vil sætte fokus på på bloggen her. Jeg mener, at gode vaner er essentielle for et godt liv. Det gælder både de helt praktiske vaner som at rede sengen om morgenen, til de vaner der handler om at ændre fokus. Det kan være, at man begynder at meditere, begynder at tale pænere til sig selv, gør det til en vane at motionere, gør det til en vane at spise sundt, har fokus på at brokke sig mindre etc. Det kan være livsændrende at inkorporere gode vaner i sit liv!

Skab ro:

Endnu en ting, som jeg finder vigtigt er at skabe ro i sit liv. Alt for mange af os farer fra det ene til det andet. Vi arbejder meget, vi bruger tid på ting, som ikke gør os glade, vi er sammen med mennesker, som ikke giver os noget positivt, vi bruger for meget tid på internettet, surfer rundt på må og få og søger efter ting, vi kan købe, og som kan fylde tomrummet i vores liv – og som igen bare bidrager til mere rod. Vi giver denne tendens videre til vores børn ved at melde dem til for mange fritidsaktiviteter, lave for mange legeaftaler etc. fordi vi er bange for, at de kommer uden for. Lad os i stedet give os selv og vores børn lov til at få ro. Lad os skære ned på alt det ‘vi skal’. Lad os slukke for fjernsynet og være sammen! -Problemet med for meget tv og computer er i mine øjne, at det skaber en afhængighed. Børn efterligner også, det de ser i fjernsynet, og det er desværre langt fra positivt. For meget internet, instagram, facebook etc. påvirker vores liv langt mere, end vi aner. Balance og gode vaner er vejen på dette område!

En anden del af det omkring ro, handler om ikke konstant at stræbe efter nye mål. Mål er gode at have, men det er ok, at finde ro og tilfredshed i det, vi allerede har her og nu. Rose sagde det så fint i det interview, jeg lavede med hende, nemlig at man kan have en tendens til hele tiden at sætte nye mål og derved få svært ved at opnå en generel tilfredshed med sit liv, som det er her og nu.

Hav gode og klare relationer:

En ting, der virkelig kan tage vores energi, er uklare relationer. Jeg har selv haft mennesker i mit liv, som ikke var gode for mig – og jeg var det ikke for dem. Jeg tror, vi alle har eller har haft relationer, som tager vores energi, og som ikke er ligeværdige. Når kæresteforhold eller venskaber går i stykker, er det altid fordi, vi skal lære et eller andet – og så gentager vi tingene, indtil vi har lært dem. Det kan tage tid at finde ud af, hvad det er, vi skal lære. Livet er en spændende udfordring!

I forhold til vores næreste – vores børn, mand og familie, skal vi selvfølgelig altid holde relationerne klare. Her går vi aldrig vrede i seng, vi forsøger at holde os på egen banehalvdel, og vi accepterer, at vores reaktioner er forskellige. Når jeg bliver urimeligt vred på mine børn, siger jeg undskyld, og jeg forsøger altid at forstå dem og deres reaktionsmønstre, og jeg tænke på, at de altid er en spejling af mig selv.

Med fokus på disse områder har jeg oplevet at finde langt mere ro og indhold i mit liv. Det har også gjort det tydeligere for mig, hvad det er, jeg skal inspirere verden med, og hvad jeg skal gøre for de mennesker, jeg holder af… og for mig selv ikke mindst!

Tak fordi du læste med så langt og hav en dejlig weekend!

Følg Smilerynker.dk på facebook

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Eva januar 30, 2016 at 5:14 am

  Tak for et inspirerende indlæg.

  • Reply Smilerynker.dk februar 8, 2016 at 10:16 am

   Tak;o)

 • Reply Maria Hoffbeck januar 30, 2016 at 8:54 am

  Du har så sandelig ret 🙂
  Tak for inspirationen og en skøn weekend til jer 🙂

  • Reply Smilerynker.dk februar 8, 2016 at 10:16 am

   Tusind tak Maria!!

 • Reply Be Holistic // Ida november 18, 2016 at 11:55 am

  Virkelig inspirerende indlæg! Tak 🙂

  • Reply Smilerynker.dk november 18, 2016 at 2:20 pm

   Tak! Dejligt at det inspirerede;o) God weekend!!

 • Reply Hvad er minimalisme for mig? – Smilerynker.dk september 22, 2017 at 10:05 am

  […] mit eget barndomsværelse. Jeg er ikke vokset op med orden, hvilket jeg tidligere har skrevet om her. Det, at jeg er med til at ændre den rodede side, føler jeg er en kæmpe gave. Tænk at de […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.