Udfordringer

31 dages oprydning – Hvad hvis jeg får brug for det en dag? – Dag 10

januar 10, 2020

I dag lyder udfordringen: Skil dig af med ting, der kræver reparation eller reparer dem i dag, så de ikke længere ligger og flyder – i skabet og i bevidstheden. Min personlige holdning er, at det bedste er, at smide dem ud eller give videre til genanvendelse, for får du repareret din gamle sweater? Og vil du bruge den? Overvej hvilke ting du beholder, fordi du tror, at du får brug for dem en dag.

Når vi gemmer ting, som vi egentlig burde skille os af med, handler det ofte om frygt. Frygten for, at vi får brug for dem en dag, at vi vil fortryde osv. Selvom vores hjem flyder, loftrummet og kælderen er fyldt til randen med ting, så lader vi det være, fordi det er trygt og nemt. Ting giver tryghed.

Hvad hvis jeg får brug for det en dag? Den dag kommer sjældent og skulle den mod forventning komme, så går det altid alligevel. De fleste ting kan erstattes, og når vi giver slip på noget, må vi have tillid til, at vi gør det rigtige. Jeg har aldrig fortrudt, at jeg har skilt mig af med noget, og jeg har virkelig skilt mig af med meget! Mere end de fleste vil jeg tro! Indimellem har det givet lidt mavepine at skille mig af med noget, som har betydet noget for mig engang, men jeg tror på, at der er en højere mening med det, så jeg kommer mig hurtigt! Vi må have tillid til livet og det, det giver os. Vores ting er bare ting! Har vi for mange af dem, stjæler de vores tid. Vi bruger energi på at lede efter dem, når de er blevet væk, vi bruger tid på at rydde op i dem, tage os af dem, bekymre os om dem etc.

Her er lidt fif til dine ‘hvad-nu-hvis-tanker’:

  • Sæt nogle rimelige grænser for hvor mange ting, du kan have i dit hjem – Det er fint, at have ting i sit hjem, som man holder af, men det kan tage overhånd. Bliver ting væk, har du svært ved at gøre ordentligt rent, er din kælder fyldt og bruger du igen og igen tid på at rydde op de samme steder, så har du for mange ting.
  • Vær tilstede i nuet sammen med dine kære og lad være med at bekymre dig for meget om fremtiden – Det er uden tvivl lettere sagt end gjort, men når vi beholder ting, fordi de måske kan bruges ude i fremtiden, så er vi ikke rigtig tilstede i nuet.
  • Har du ikke brugt det i de seneste seks måneder, kommer du aldrig til at bruge det – Har ting ligget i månedsvis uden at være i brug, så må de videre ud i verden og gøre gavn.
  • Lad andre få glæde af dine ting – Spred noget kærlighed i verden og doner dine ting. Lad være med at holde fast i ting, fordi du tror, at du får brug for dem. Det er så smukt at dele, og det kommer altid tifold tilbage.

Så har du en masse ting liggende, der kræver reperation eller ting, som du tror, du skal bruge en dag? Hvis dine ødelagte ting har ligget i månedsvis, uden at du har repareret dem, så betyder de ikke nok for dig og må videre. Har du ikke brugt dine ting i mange måneder, så giv dig selv den gave at komme af med dem. Gaven i mere plads, mere tid og ro er mere værd end ting!

Vi ses i morgen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 31 dages oprydning – Giv det videre – dag 11 – Smilerynker.dk januar 11, 2020 at 8:41 am

    […] Tilbage til udfordringen. Giv det videre! Det føles så godt at gøre andre mennesker glade, så har du bare tre ting, som du måske er bange for, at du får brug for en dag, så prøv at springe ud på dybt vand og giv dem videre i tillid til livet! Skal du lige have styr på ‘hvad-nu-hvis-tankerne’, så genlæs indlægget fra i går lige her! […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.