Børn, julekalender, Småbørn, Udfordringer

Udfordringen: 5. December – Tag dit barn i hånden og gør plads på børneværelset

december 5, 2017

I december vil jeg give forskellige små udfordringer til jer. I første omgang er det en light-udgave af mit forløb ‘Fra kaos til kærlighed – få ro i dit hjem på 12 uger‘.

Hver gang jeg nævner ordet ‘børneværelse’, har jeg lyst til at skrive lidt om mine tanker omkring børneværelser. Det første spørgsmål man kan stille sig selv er, om børneværelser overhovedet er nødvendige. I mine øjne bør vi fokusere langt mere på et familierum end på et børneværelse. Børneværelser er en luksus, og i mange kulturer ville det at give børnene deres eget værelset være en straf. At ekskludere dem fra fællesskabet, ville være ren tortur. For mig at se bør vi have langt mere fokus på det familiære fællesskab, end vi har i dag. Vores børn skal vide og føle og mærke, at de er vigtige i familien, at de har en vigtig rolle og plads, og at de ikke kan undværes. Mange børn bliver i dag konstant sendt væk, når praktiske ting skal løses. Det giver i mine øjne en ubevidst følelse af, at man ikke har nogen vigtig funktion i familien, og at man fint kan undværes.

I dag er vores børn ikke længere med til at sikre familiens overlevelse. Vi sender vores børn af sted i institution i mange timer hver dag, så vi voksne kan arbejde. Når vi så får fri fra arbejde, farer vi afsted og henter ungerne. Vi kommer hjem og placerer dem foran fjernsynet for så at ordne de praktiske gøremål så hurtigt, vi kan. Vi glemmer den værdi, der er i, at vi hjælper hinanden, og at børnene bliver inkluderet i de naturlige hverdagsysler. Min oplevelse er, at børn i dag har rigeligt med fællesskaber, men at vi nedprioriterer det vigtigste fællesskab, som er familiefællesskabet i  frygt for, at vores børn kommer udenfor fælleskabet med kammeraterne.

På det 5 modul på min workshop ‘Fra kaos til kærlighed – få ro i dit hjem på 12 uger‘ arbejder vi med tilknytning og vores børns ting, så udfordringen skal i dag handle om at hjælpe vores børn til at tage stilling til deres ting. Her er noget af det vigtigste at sige, at vi aldrig skal rydde op i andre menneskers ting. Når vores børn når en vis alder, så kan vi ikke tillade os at rydde ud i deres ting uden, at de selv deltager. Vi kan måske ikke sætte os ind i og forstå, at vores barn er knyttet til en eller anden dims, men vi må acceptere det og ikke bare rydde ud uden først at have talt om tingene. Nu er det snart jul, og de fleste af vores børn får en gave eller ti, og derfor er det rigtig fint lige at have gennemgået værelset inden gaverne vælter ind.

Så udfordringen i dag er: Kan du sammen med dit barn finde 5 ting på børneværelset, som skal videre ud i verden og give et andet barn glæde?

Du kan få lidt fif til at få ryddet op på børneværelset i mit indlæg om oprydning på børneværelset. Du finder det her!

Tak fordi, du læste med.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.