Bøger, julekalender, Udfordringer

Udfordringen: 15. December – Ryd op i bogreolen

december 15, 2017

I dag lyder udfordringen: Find 5 bøger, som du enten har læst og ikke kommer til at læse igen, eller bøger, som du aldrig kommer til at læse. Giv dem videre og lad andre få glæde af dem. Lad være med at beholde en bog, fordi du måske vil læse den igen. Skulle du få lyst til at læse den igen, så lån den på biblioteket.

Det med bøger er interessant, fordi bøger for mange af os bliver en del af vores identitet. At have bøger i reolen viser, at vi er intelligente og kultiverede mennesker – Sådan nogle, der læser! Vi viser, hvem vi er med de bøger, vi har i reolen. Kunne du forestille dig ikke at have bøger? Hvad vil du gerne vise med dine bøger? Hvem er det til ære for at bøger, som du allerede har læst bliver stående i reolen? Det er gode spørgsmål, vi kan stille os selv, når vi rydder op i vores bøger. Sandheden er jo, at der i de fleste byer ligger biblioteker, hvor vi kan låne alverdens bøger og få al den viden, som vi gerne vil have helt gratis. Vi kan låne os til bøgerne og have dem i en periode, så vi ikke har bunker af bøger, som fylder op i vores hjem, og som bare står på hylderne uden at blive brugt ret meget.

I vores reol har vi 13 bøger pt. og lidt børnebøger. Og så skulle jeg lige til at skrive om, at det jo ikke er fordi, vi ikke læser, at vi har så få bøger… Fordi, jeg jo gerne vil virke som sådan en, der læser… Og nu skrev jeg det så alligevel. Det med identitet og vores materielle ting er et utrolig interessant område at arbejde med. For mig har det været den største befrielse, at øve mig i at give slip også i forhold til at mærke, hvad det gør, når mine ting ikke længere har så stor en betydning for min identitet, og den jeg er. Kan man nogensinde blive helt fri?

Kunne du også tænke dig at arbejde med dig selv og dit forhold til dine materielle ting, så kan du lige nu spare 1000kr på min workshop ‘Fra kaos til kærlighed – Få ro i dit hjem på 12 uger‘.  Som en lille julegave får alle der tilmelder sig inden d. 1. Januar en måneds gratis abonnement i min onlineklub, som starter d. 1. Januar. Det gælder også for alle jer, som allerede har tilmeldt jer. Køb adgang til forløbet her.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Malene december 16, 2017 at 8:06 am

  Kære Lisbeth,
  Denne her udfordring taler specielt til mig – jeg ELSKER bøger. Og jeg har MANGE af dem. Jeg ønsker mig altid bøger i julegave og fødselsdagsgave. Og så har jeg en forkærlighed for gamle børne og ungdomsbøger. Når jeg er i genbrug eller på loppemarked kan jeg simpelthen ikke lade være med at købe dem – jeg får det nærmest sådan, at TÆNK nu hvis de ikke bliver købt og læst mere…. de smukke gamle fine bøger. Tænk nu, hvis der ikke er andre end jeg, som sætter så stor pris på dem … det er jo som en slags mission at redde bøgerne for mig, ha ha ha 🙂 🙂 🙂 Men jeg er også typen, som ofte genlæser bøger. De bøger, som giver mig en særlig stemning, er forbundet med et godt minde eller noget andet rart, læser jeg igen og igen. Af den grund kan jeg med 100% ærlighed sige, at jeg nok har læst “Det lille hus i de store skove” af Laura Ingalls Wilder henmod 40 gange. Jeg “opdagede” den, da jeg var 10-11 år gammel, hvor jeg i øvrigt var hyppig gæst i bogbussen. Og siden er den blevet lånt uendeligt mange gange på biblioteket – indtil jeg for nyligt fandt den på loppemarked! Jeg var simpelthen SÅ glad den dag (engang imellem KAN ting altså godt bringe glæde :-))…. og nu har jeg læst den højt for mine drenge (og læser den engang imellem i smug for mig selv også). Og nu blev det til en længere udredning om mig og min kærlighed til bøger og det skrevne ord (og det skrevne ord kan jo også være online…. men det er slet ikke det samme – bøger KAN noget, følelsen af omslaget, papirets kvalitet, billedernes skarphed og stemninger og ikke mindst duften af bog – men det er en helt anden snak :-). Men summa-summarum, så har din udfordring sat gang i en tankerække for mig om, hvad bøger betyder for mig – men jeg tager gerne din udfordring op og sorterer ud i reolen.
  Tak for dig Lisbeth,
  Kærligst Malene

 • Reply Hvordan kan vi leve mere minimalistisk med familie og børn? – Smilerynker.dk december 31, 2017 at 9:46 am

  […] Dine egne bøger (Behold kun dem, som inspirerer dig – vi læser sjældent den samme roman to gange). […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.