Bøger, Livsstil

Ryd op i dit rod – En boganbefaling

februar 27, 2014

Indlægget har været udgivet tidligere på min gamle blog.

Bogen ‘Ryd op i dit rod med feng shui’ af Karen Kingston er ikke ny, men den er fantastisk og alle pengene værd og derfor også værd at omtale i mit oprydnings-tema! Den burde stå i en hver bogreol hos mennesker, som arbejder med deres rod. Jeg behøver næsten ikke at sige, at jeg er vild med bogen, og da jeg læste den, begyndte det med det samme at krible i fingrene… Jeg havde næsten ikke tid til at læse bogen færdig, før jeg måtte i gang med at rydde op, smide ud og sortere vores ting. Da jeg havde læst den første halvdel af bogen, gik jeg i gang med bogreolenerne i stuen, hvilket resulterede i at 400 bøger blev sendt til genbrug og den ene IKEA-reol blev givet væk via en ‘gives væk-side’ på facebook.

Bogen giver helt enkle tips til, hvordan man får orden i sit hjem, og hvad uorden betyder for ens liv. Hvordan rod hæmmer os og hvordan vores liv bliver lettere og lysere, når vi får fjernet rodet. Den kan læses i løbet af en aften, og så er man fyldt op med tips til, hvordan man får begyndt på oprydningen, som ellers ofte kan føles som en uoverskuelig opgave.
Bogen beskriver de forskellige typer af rod. Dagligdags rod, som er noget helt andet end det stillestående rod på loft og i kældre, som påvirker os, selvom vi ikke kan se det! Den fortæller også hvordan, man kan regne ud, hvor mange penge man egentlig betaler for sit rod, og netop det var lidt af en øjenåbner for mig. Vi har et loft, som er rimelig fyldt med ragelse, som vi i tidernes morgen har troet, at vi ville få brug for en dag. Sandheden er bare, at når det først er endt på loftet, er sandsynligheden for, at det kommer ned igen ret lille, og tænk hvor meget af huslejen, der går til et fyldt loftrum!? Eller de fyldte skabe, som ingen ved hvad indeholder?

Bogen giver gode idéer til oprydningen rent praktisk, men også på det mere spirituelle og mentale plan for i følge feng shui, har alle områder i vores hjem en betydning for vores liv. Der er et område for kærlighed, for velstand osv. osv. Det er rigtig interessant, at se på ens hjem og rodet i det med nye øjne. I vores tilfælde er der netop rod der, hvor vi også udfordringer i vores liv, og det synes jeg er virkelig interessant!

Jeg kan varmt anbefale jer at læse bogen! Bogen er lige nu på tilbud hos Arnold Busck til den nette sum af 39.95 kr. Desværre er den udsolgt på nettet, men måske den stadig findes i nogle boghandlere. Ellers er den at finde på Saxo. Hvor jeg fandt den i en brugt udgave til en meget overkommelig pris!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.