Børn, Forældreskab, julekalender, Udfordringer

Udfordringen: 16. December – Inviter dine børn med i køkkenet

december 16, 2017

I dag er udfordringen en opfordring til at invitere sine børn med i køkkenet. Det er lørdag, og vi har god tid til at gøre noget særligt ud af maden, bage julekager eller noget i den retning. 

Hjemme hos os er det vigtigt for os, at vores børn føler, at de er vigtige og værdsatte. De fleste forældre har det nok som os. Vi ønsker alle sammen, at vores børn skal føle sig vigtige og værdsatte. Alligevel glemmer vi ofte i vores travle liv, at der hvor vores børn får styrket deres selvværd og selvtillid mest, er når de føler sig som noget særligt hos de mennesker, der elsker dem. Når vi, deres forældre tror på dem og har tillid til, at de kan klare de opgaver, vi sammen giver dem.

For os er det vigtigt, at vores børn føler, at de er vigtige for at vores familieliv kan fungere. Derfor hjælper alle vores børn til. De har alle maddage og forskellige opgaver, som vi ved, at de kan klare. Det er virkelig rart, at vores børn kan hjælpe til, at de tre store kan lave et måltid mad til familien, og at de aldrig føler sig overflødige.

Hvis du vil høre om min vej til en enkel og minimalistisk livstil og få inspiration til, hvordan vi kan involvere vores børn endnu mere i familivet, så holder jeg foredrag i København til februar. Læs om det her!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Line december 16, 2017 at 9:41 am

  Jeg er HELT vild med din julekalender, og især gårsdagens og i dags udfordring bliver jeg varm om hjertet af.

  Jeg arbejder som bibliotekar, og folk bliver altid lidt forbavsede når de kommer hjem til mig, fordi jeg næsten ingen bøger har – kun de bøger, der har en helt særlig plads i mit hjerte. Som jeg plejer at besvare folks undren: Jeg er jo omgivet af bøger hver eneste dag, så der er slet ingen grund til at bruge penge på at købe bøger, jeg højst sandsynligt kun får læst én gang alligevel.

  Og så ELSKER jeg at have børnene med i køkkenet! Du har bare så meget ret i, at vi ofte undervurderer, hvor meget selvtillid og hyggeligt samvær, begge parter (både barn og voksen) kan få ud af det at være i køkkenet sammen. Man skaber noget sammen, og får en masse små snakke om hverdagen eller livets store spørgsmål imens. Jeg lader min ældste på 7 år læse opskrifterne, og så snakker vi om mål og vejning af ingredienser – så lidt dansk og matematik kan man jo også få ind over på en helt naturlig måde.

  Jeg bagte og byggede i forgårs et honningkagehus, og der er så meget dej tilbage i køleskabet, at ungerne og jeg har aftalt at vi skal bage honningkagelandmænd og honningkagegrise til at pynte rundt om i eftermiddag.

  Igen TUSIND tak for en fantastisk blog, som jeg følger med stor glæde. Håber du og dine får en skøn jul<3

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.