julekalender, Udfordringer

Udfordringen: 14. December – Ryd op i en rodeskuffe

december 14, 2017

I dag har jeg været med børnene på hjemmeskoleudflugt til Frilandsmuseet, hvor vi så juleteater. Det var hyggeligt, og nu er jeg da kommet lidt mere i julestemning, selvom det regner… Herligt julevejr!

I dag lyder dagens julekalender-udfordring: Ryd op i en rodeskuffe – bare en enkelt, så det ikke er for uoverskueligt. Smid ud: gamle kuglepenne, der ikke virker, gamle kvitteringer og brugte batterier (som selvfølgelig skal i battericontaineren) – ud med det!

Du behøver ikke gemme kvitteringer, men kan altid fotografere dem og lægge dem i en mappe på din computer, så de altid er til at finde. Så slipper man for, at de fylder op.

Noget af det, som jeg taler rigtig meget om på min workshop ‘Fra kaos til kærlighed – Få ro i dit hjem på 12 uger‘ er, at vi skal øve os rigtig meget i at tage stilling til vores ting HELE TIDEN ( og ikke bare lade dem dumpe ned i en skuffe). Vi skal hele tiden overveje om tingene skal være i vores liv eller ej, og vi må øve os i at give slip på alt det, som er overflødigt og ikke tjener os mere for at give plads til alt det gode i livet. Det gælder jo alle områder i livet og ikke kun i forhold til vores materielle ting. Det gælder også i forhold til de mennesker vi omgiver os med, de aktiviteter vi putter i kalenderen og de ting, som fylder op i vores hjem.

Hvis du vil høre om min vej til en enkel og minimalistisk livstil, så holder jeg foredrag i København til februar. Læs om det her!

Hvis du er nysgerrig på mine tanker om, hvad rod gør ved os, så kan du se en optagelse til ‘Sensitive stemmers’ podcast herunder.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Karen Iben december 14, 2017 at 8:37 pm

  Hej Lisbeth
  Tusind tak for alt det skønne og yderst inspirerende du deler her på smilerynker!
  Jeg nyder at åbne for dit smukke og rolige univers og har fundet stor glæde i at kunne spejle mig i dig og den måde I har valgt at leve på.
  Jeg har været hjemme i snart fem år med vores to børn på 2 og 4. Er desuden i fuld gang med at ‘rydde op’ og mærker tydeligt alt hvad du beskriver omkring den proces!
  Jeg spekulerer meget på, hvordan vores liv vil komme til at forme sig, når børnene når skolealderen. Den største motivation for at sende børnene i skole er fællesskabet omkring det at gå i skole. Jeg tvivler slet ikke på, hvorvidt vi selv kan lære dem det, de skal kunne, og jeg nyder at se naturlig læring finde sted hos dem begge hver dag.
  Jeg er ked af, at måtte bryde den skønne og helt naturligt drevne motivation de har for at ville lære nyt konstant i meningsfulde sammenhænge.
  Som sagt er det fællesskabet – kammerater og masser af leg i øjenhøjde, jeg er parat til at sende dem i skole for at få.
  Så derfor er jeg meget nysgerrig efter at høre hvilket netværk det er, du har fundet for hjemmeskolede børn…? Vi bor godt nok i jylland – jeg har indtryk af, at flertallet af hjemmeskolende familier er bosat på fyn eller sjælland 😉 men jeg er meget interesseret i at høre, hvordan du oplever det, at være blevet en del af et netværk omkring hjemmeskoling.
  Endnu engang tusind tak – jeg har stor glæde af dit smukke sted.
  Kærligst,
  Karen

  • Reply Smilerynker.dk december 16, 2017 at 7:48 am

   Så mange tak for din kommentar! Jeg kan sagtens følge dine tanker. Jeg skriver en dag (snart) et indlæg som svar på dine spørgsmål. Hvis du er interesseret i hjemmeundervisning, kan jeg anbefale dig at melde dig ind i ‘Frilæring’ (også på facebook). Der er der i øvrigt flere grupper om emnet: Aktive hjemmeundervisere, radical unschooling, frilæring etc.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.