Udfordringer

31 Dages oprydning – Sov godt – Dag 30

januar 30, 2020

Hermed dagens udfordring: Skift sengetøj og gør rent i dit soveværelse. Fjern rod fra sengebordene.

Sammen med udfordringen, får du lidt tips til bedre søvn.

Her før vores lille nye baby kommer, er vi selv i fuld gang med at lave et nye soveværelse, hvor vi kan sove sammen med de yngste. Jeg glæder mig til at vise jer det, når det er færdigt.

Her er lidt tips til bedre søvn:

  • Sov helt mørkt

Mørklæg dit soveværelse, så der ikke slipper det mindste lys ind. Mørke er virkelig vigtigt for, at vi kan sove ordentligt. Søvn-hormonet melatonin stiger, når mørket falder på, men forstyrres, når vi udsættes for lys på de forkerte tidspunkter.

  • Få sollys i løbet af dagen

Vi lever i en verden, som er fuld af kunstigt lys. Det kan være forstyrrende for vores biologiske ur, at vi tager mobilen med i seng og ser på en skærm i mange timer hver dag.  Vi har brug for det naturlige lys dagen igennem for at sove ordentligt.

Udover det, kan vi sørge for at gøre vores soveværelse til en rolig oase uden rod og forstyrrelser. 

For mig er soveværelset et af de vigtigste rum i vores liv. Alligevel er det ofte et rum, som vi ikke gør så meget ud af, og det handler nok ofte om, at vi ikke inviterer nogen indenfor andre end os selv, mand og børn.

Jeg synes jo, at vi alle fortjener et soveværelse, som er rart, og hvor vi kan sove dejligt. Jeg behøver vist ikke sige, at ordentlig søvn er pænt vigtigt for, at vi fungerer optimalt, men i denne travle verden er søvn totalt nedprioriteret, hvilket er både skadeligt og dumt.

Hvad kan vi gøre for at sove bedre udover at mørklægge og få nok lys i løbet af dagen?

For mig er et rart soveværelse UDEN rod en god start på at få bedre søvn – og så må vi naturligvis blive bedre til at prioritere søvnen og mærke efter hvor meget søvn, vi reelt har brug for.

Der er 4 ting, som i min verden ikke hører til i soveværelset, fordi alle tingene er med til at forstyrre og forringe vores søvnkvalitet:

  • Rod
  • Vasketøjskurve
  • Computerudstyr, mobiltelefoner og tv-skærme
  • Kasser eller ting under sengen

Lad være med at tage din mobil med ind i soveværelset. Lad dine børn og din partner være det sidste du ser på, før du lægger dig til at sove. Vi fortjener alle kys og kærlighed, før vi bevæger os ind i søvnen – frem for facebook, skarpt lys og andres energi!

Vi ses i morgen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.