Strøtanker

Derfor skal vi rode… (lidt..)

februar 5, 2018

Jamen I har jo ting, sagde journalisten næsten overrasket, da hun kom forbi for at interviewe mig omkring den minimalistiske livsstil. Ja, selvfølgelig har vi det. Det at skære fra og leve med færre ting, betyder naturligvis ikke et fravær af ting. Det handler måske bare om at vælge med lidt mere omhu og sortere det overflødige fra og have en del mindre end gennemsnittet.

Minimalisme er der gået sport i, og ordet bruges rigtig meget på de sociale medier. Vi ved, hvad det er, og vi ved hvad der menes, når det siges højt. Jeg bruger det også selv, selvom jeg egentlig ikke er begejstret for kasser. Det at leve mere minimalistisk handler for mig ikke om at sortere alt materielt fra. Det handler om at leve bevidst, og jeg nyder at leve i et hjem, hvor jeg er omgivet af de materielle ting, som jeg holder af, og som jeg bruger hver dag.

Livet skal leves! Kreative projekter, børnenes leg og det naturlige rod fra disse ting, skal naturligvis have lov til at være der. Vi skal omgive os med ting og mennesker, som gør os glade, og vi må gerne rode lidt imens.

Vi skal leve og lege og rode og nyde uden for mange regler!

Det vi kan rydde op i er alt det stagnerede rod. Det er lofterne, hvor vi ikke kan huske, hvad der er i kasserne. Det er bunkerne af papirer, der hober sig op overalt omkring os. Det er vasketøjet, som flyder ud over alle breder, så vi bliver trætte og triste, når vi tænker på det, og det er nogle af alle de tusind tanker, der flyver rund i vores hoveder og forstyrrer os. Det er alle de materielle ting, som ikke længere tjener os, og så er det alt det overflødige, som vi fylder vores liv og hjem op med.

… I denne uge sker der noget, som jeg har glædet mig så meget til. Jeg åbner nemlig min onlineklub, som er fuld af gode idéer til kreativt samvær med vores børn. Ih, hvor jeg glæder mig! Det håber jeg også, at du gør!

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tine februar 16, 2018 at 10:16 am

    Skønt indlæg👌 – selvfølgelig må man god have lidt ting og lidt rod. Jeg synes, at den minimalistiske livsstil er skøn og jeg er blevet meget inspireret af den, men den kan også tage overhånd. Derfor lever jeg, på dette og flere områder, efter at finde den gyldne middelvej☺️

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.