Udfordringer

31 Dages oprydning – Ryd op i dine digitale fotos – Dag 26

januar 26, 2020

Jeg føler, at januar er fløjet afsted! I dag er det allerede d. 26. Januar, og jeg har præsteret at skrive flere blogindlæg i januar, end jeg gjorde i hele år 2019. Der skulle så heller ikke meget til, for i år 2019 udgav jeg sølle tre blogindlæg! Det er som om 2020 er kommet med en helt ny energi. Kan du også mærke det?

Lige at starte året med at rydde op og få gjort plads til det nye år og den nye energi, giver for mig rigtig meget mening.

I dag lyder udfordringen:

 Brug 15 minutter på at rydde op i fotoalbummet på computeren. Slet dubletter og halvdårlige billeder, som du aldrig ville have hængende på væggen.

Da jeg udgav indlægget d. 20 januar, hvor vi skulle ryde op i gamle fotos og minder, havde jeg ikke lige taget højde for, at jeg havde lavet en udfordring, der handler om at rydde op i den digitale version i dag, så det må i bære over med.

Her er de råd til at rydde op i de digitale fotos, som jeg har givet tidligere:

Billeder på mobiltelefonen

Jeg er uden tvivl selv for dårlig til at slette billeder på telefonen, og det bliver hurtigt til et stort rod. Det bedste vi kan gøre er jo at slette løbende – alle gengangerne og alle de billeder, vi ikke vil se på. Det er så vigtigt, at vi er kritiske i forhold til de billeder, vi tager. Er det nødvendigt at hive telefonen op i tide og utide og tage billeder af hver eneste bevægelse, vores børn laver? Jeg øver selv virkelig i ikke at tage billeder hele tiden, men bare at være til stede. Det er nok en af grundende til, at jeg aldrig bliver den mest aktive på eks. Instagram, fordi jeg simpelthen føler, at det at fotografere og dele stjæler det vigtige nærvær, som jeg skrev om for nogle dage siden. For mig fungerer det bedre, at jeg planlægger, hvornår jeg fotograferer, og jeg så er tilstedeværende resten af tiden. 

Tips til at organisere dine digitale fotos

  • Slet de dårlige billeder med det samme.
  • Tag et kursus i fotografering eller læs på nettet om det, så du bare kan nøjes med at tage få GODE fotos fra begyndelsen.
  • Opret mapper på computeren til dine fotos og navngiv dem, så de er nemme at finde rundt i.
  • Slet billeder fra hukommelseskortet på kameraet så snart dine billeder er overført til computeren.
  • Husk altid at tage backup.
  • Gem dine fotos i ‘skyen’, så de ikke fylder på computeren.
  • Får du fotos fremkaldt så brug dem og glæd dig over dem:

Lav fotokalendre til familien (hvis de efterspørger det), lav bøger du og dine børn kan kigge i, hæng billederne på væggen mens de er nye og friske etc. 

God fornøjelse med oprydningen!

Vi ses i morgen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.