Udfordringer

31 Dages oprydning – De store ting – Dag 28

januar 28, 2020

Da jeg holdt en af de første ‘Fra kaos til kærlighed-workshops’, var der en kvinde med, som pludselig blev opmærksom på at hendes hjem nærmest ikke var hendes eget. Hun havde gået en tur rundt i sit hjem og var pludselig blevet opmærksom på, hvor få af de møbler, hun havde i sit hjem, hun egentlig selv havde valgt. De fleste ting var ‘arve-ting’. Ting og møbler, som familiemedlemmer var kommet med, fordi de ikke selv kunne nænne af smide dem ud, men heller ikke selv ville have. Kvinden havde svært ved at sige fra, fordi de netop havde tilhørt elskede familiemedlemmer, og hun følte en forpligtelse til at beholde tingene, selvom de gjorde, at hun ikke følte sig tilpas eller glad for sit hjem.

Mange af os ejer ting, som vi egentlig ikke holder af, men af den ene eller anden årsag, kan vi ikke slippe dem alligevel. Min overbevisning er, at vi bør skille os af med tingene. Det er en alt for høj pris at betale, når vi beholder ting, vi ikke kan lide eller ikke bruger, fordi vi enten har fået dem forærende, eller fordi vi har betalt mange penge for dem.

Udfordringen lyder i dag:

Kig på dine møbler. Hvilke møbler kan undværes, så du får mere lys og luft i dit hjem?

Her er en sandhed, som få mennesker tænker over: Pengene vi har brugt på de ting, vi omgiver os med kommer ikke tilbage. De er brugt! Vi får dem ikke tilbage ved at have ting i vores hjem, som vi ikke bruger, og vi kommer ikke til at bruge vores ting mere ved at sætte dem ned i kælderen eller op på loftet, som mange af os tyr til, når vi ikke kan tage stilling. Mit råd er, at du tager stilling nu.

Jeg skrev lidt om ‘Feng Shui’ den anden dag, og hvordan energien i vores hjem skal flyde frit. Om vi er til ‘Feng Shui’ eller ej, så tror jeg, at de fleste vil være enige med mig i, at vi bliver påvirkede af de ting, vi omgiver os med. Er vi ikke glade for dem, bruger vi dem ikke etc. så vil de give negativ energi i vores hjem – også hvis vi stiller dem på loftet eller i kælderen.

Når jeg anbefaler, at du ser på de større møbler, så er det fordi det på mange måder er en naturlig del af oprydningen og frasorteringen, at vi ikke længere har brug for moster Odas vitrineskab eller tante Bentes kommode, fordi vi har skilt os af med de ting, vi normalt fyldte skuffer og skabe med. Vi må gerne give slip!

Hvis du har svært ved at skille dig af med ting, der rummer minder og ikke husker indlægget omkring det at give slip på ting med minder, så kommer der lige lidt af rådene fra indlægget her:

Spørgsmål, du kan stille dig selv, når du rydder op i ting med minder generelt 

 • Giver tingene mig unødig fyld?
 • Er det mine egne historier, der ligger i tingene, eller er det andres?
 • Kan jeg få mere ud af at slippe tingene end at beholde dem? (Mindre rod, mere ro, mindre oprydning og mere tid?)
 • Hvad er det for følelser, der gør at jeg holder fast i tingene?

Vores minder vil aldrig forsvinde. Heller ikke fordi vi giver materielle ting videre eller smider vores billeder ud. Nogle af de ting, jeg tænker over for at holde fast i dejlige minder er:

 • Vi taler om minder i familien, gode oplevelser vi har haft sammen etc.
 • Vi taler om afdøde familiemedlemmer og mindes dem på den måde.
 • Vi har skabt små ritualer og gode minder på afdødes fødselsdage, dødsdage etc.

God fornøjelse med oprydningen.

Vi ses i morgen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply VenterPaaVinBlog januar 29, 2020 at 10:58 am

  Gode peptalk sætninger – er pt. i gang med at sortere lidt, nu hvor jeg skal flytte i hus med min kæreste. Og øj, det er bøvlet, især på nostalgifronten. Vi har dog flyttet i lejlighed sammen for 2 år siden, og der fik vores sager en solid gennemgang, men alt det der i ‘aaarh, nu tager jeg det lige med’ kategorien, der ikke er blevet brugt siden. Dét skal altså under luppen igen 😀

  • Reply Smilerynker.dk februar 9, 2020 at 11:28 am

   Ja, man kan blive ved;o) Det stopper vist aldrig, det med at tage stilling til sine ting;o)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.