En blid begyndelse, Hjemmefødsel, Sundhed

Urteinfusioner og min femte graviditet

september 22, 2019

Mange ved allerede, at jeg er gravid med mit femte barn. Jeg er lige nu i uge 15. Det er sjovt som man pludselig tæller i uger, når man bliver gravid, ikke?

Nå, men jeg er altså i uge 15 (14+2) og er dermed gået ind i andet trimester. Jeg har været meget spændt på, hvordan en graviditet er her i en alder af knap 40 år, i forhold til min første graviditet, da jeg var 22 år, og det er ofte også noget folk spørger til. Er det så hårdere at være gravid nu i forhold til, da jeg var ung og frisk? Et spørgsmål, jeg har mødt en del gange allerede.

Indtil videre går det godt. Jeg har ingen gener, har kun haft ganske lidt kvalme i begyndelsen, og pt. mærker jeg ikke meget til, at jeg er gravid. En af de helt store forskelle må være, at da jeg som 22-årig var i uge 15 kunne ingen se, at jeg var gravid, hvor jeg nu her femte gang allerede ser temmelig gravid ud. Kroppen ved, hvad der skal ske, og maven er kommet ret hurtigt denne gang!

I dette indlæg vil jeg skrive lidt om urteinfusioner, som jeg både drikker, når jeg ikke er gravid, men også når jeg er.

Urteinfusioner er ret fantastiske, synes jeg. De kan hjælpe kroppen til større balance, få hormoner i ro, hjælpe til ønsket graviditet etc. Om det har haft en finger med i spillet i forhold til min graviditet, ved jeg ikke. Jeg er heldig og har heldigvis aldrig haft svært ved at blive gravid.


Jeg anbefaler, at man drikker urteinfusioner 3-4 gange om ugen og veksler mellem de forskellige urter. Urterne kan købes i de fleste helsekostbutikker. Køb dem økologiske eller pluk dem selv i naturen og tør dem. Lige pt. er der stadig masser af rødkløver at finde, og gyldenris er der også masser af i naturen lige nu.

Jeg vil fortælle om 3 forskellige urter, som jeg selv ofte bruger. Min inspiration til at begynde at drikke urteinfusioner fik jeg for flere år siden hos Maria, som har Hyldemors have. Det er også hende, der har skrevet teksten om brændenælde:

Brændenælde

Øger kroppens energiniveau, blodprocent og styrker de indre organer
Brændenældes primære indholdsstoffer er mineraler, proteiner og vitaminer, så som jern, magnesium, kalium, fosfor, kiselsyre, mangan og svovl, A­, B2­, D­, K­ og C­vitamin og er især rig på calcium. For eksempel indeholder 1 liter infusion med brændenælde 4 gange så meget calcium som den samme mængde grønkål eller spinat. Desuden er den en god kilde til aminosyre og dens høje indhold af klorofyl virker fremmende på stofskiftet.
Brændenælde virker blodstyrkende ved at øge hæmoglobinniveauet, forebygger diabetes, styrker binyrer, nyrer og immunforsvar, afhjælper fordøjelsesbesvær og oppustethed, urinvejs­ og gigtsygdomme og virker regulerende på blodtrykket. Den er vanddrivende og en fantastisk plantefælle for den gravide og ammende kvinde. Den afhjælper nervøsitet, angst og styrker kroppens vitalitet og fylder den med energi og livskraft, det er som at drikke ren jordkraft!
Brændenælde er også god til ydersiden – hvor den giver tykkere hår, klarere hud og styrker blodkarrene. Den kan tilmed være en hjælp til at mildne allergiske reaktioner, hvilket skyldes dens indhold af histamin.

Rødkløver

Rødkløver er fantastisk for kvinder i overgangsalderen, men den er også god for kvinder, som har brug for at få styr på hormonerne. Kvinder, der drikker rødkløverinfusioner har færre hormonelle udsving, færre hedeture i overgangsalderen og et studie viser at knoglenedbrydningen nedsættes for kvinder i overgangsalderen, når de tager tilskud af rødkløver.
Du kan læse lidt mere om rødkløver her.


Hindbærblad

Hindbærblade er rige på vitamin A, B, C og E. En infusion med hindbærblade styrker immunsystemet og blodcirkulation. Hindbærblade indeholder stoffet fragrine, som kan styrke musklerne i underlivet og i livmoderen. Derfor er det rigtig vigtigt, at man ikke drikker hindbærbladsinfusioner tidligt i graviditeten. Begynd først en måned før forventet fødsel, hvor infusionerne kan hjælpe med at gøre klar til fødslen. Før graviditet er det fint at drikke infusioner med hindbærblade. Infusionen kan styrke frugtbarhed og hjælpe til at balancere hormonerne og give regelmæssige menstruationer.

Opskrift på infusioner

Når jeg laver en urteinfusioner, koger jeg 1 liter vand om aftenen og hælder det i et glas med 30g urter, jeg lader det trække natten over, sier det om morgenen, kommer isterninger i og drikker det i løbet af dagen. Man blander ikke urterne, men drikker en slags om ugen. Eks. Brændenælde i 4 dage på en uge, rødkløver ugen efter, en pause en uge, og så brændenælde igen etc. Det er så vigtigt med variation. Vi spiser heller ikke det samme hver dag, og det anbefales heller ikke at tage den samme vitaminpille i flere måneder eller år i træk. Variation må der til.

Dette blev første indlæg omkring min femte graviditet. Har du idéer til emner, jeg skal tage op, så skrive endelig en kommentar. Tak fordi, du læser med.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vanilla september 22, 2019 at 12:44 pm

    Stort tillykke, kære Lisbeth..! Hvor er det stort! 💗

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.