Bøger

Anmeldelse: En pige og en dreng af Morten Brask

januar 13, 2016

Jeg har ikke tidligere stiftet bekendskab med forfatteren Morten Brask, og det er en stor fejl, må jeg nu sande.
Jeg blev nysgerrig efter at læse noget af ham, fordi vi begge er interviewet til en artikel om for mit vedkommende at forenkle hverdagen.  Morten Brask er minimalist og lever med kun ganske få ejendele. Det finder jeg meget inspirerende!
Bogen jeg vil anmelde handler dog ikke om minimalisme, omend jeg alligevel fornemmer minimalismen skinne igennem i måden, den er skrevet.

Bogen er ikke ny. Den er udgivet i april 2013.

‘En pige og en dreng’ handler om fascinationen af et andet menneske, den handler om kærlighed og krav og om tabet af for tidligt fødte tvillinger.

På universitetet tiltrækkes hovedpersonen af den smukke mørkhårede pige Maya, som altid kommer for sent til forelæsningerne. Til en fest kommer de i snak, og de starter et forhold. Hun har et krav om, at de skal have børn. Han er ikke klar, men vil ikke miste Maya. Maya bliver ikke gravid så let, og de må meget igennem, før hun endelig bliver gravid. Graviditeten går heller ikke som planlagt, og alt det der ikke må ske sker.

Bogen slår hårdt. Sorgen de går igennem, kan man slet ikke fatte. Historien er så smukt fortalt, og den kan bestemt anbefales. Hvis du venter barn, vil jeg dog anbefale, at du springer over.
Det er sådan en bog der kryber ind under huden på en, og jeg kunne ikke rigtig slippe den igen. Selvom det er noget tid siden, jeg har lagt den fra mig, så sidder den stadig i mig. Jeg vil så gerne vide hvad, der videre skete. Kom de videre? Fandt de kærligheden? Fik de børn? Jeg sidder tilbage med tusind spørgsmål, der trænger sig på.

Morten Brask skriver dragende og smukt. Jeg blev med det samme fanget og taget med. Jeg var der, så det hele for mig, mærkede sorgen og lod tårer trille ned af kinderne uden at ænse menneskerne omkring mig i toget, da jeg var på vej til København med bogen i hånden.
Når en forfatter kan gøre det ved mig, så er jeg solgt, og det bliver derfor ikke sidste gang, at jeg skal læse noget, han har skrevet.

En frygtelig sørgelig historie med et lille snert af håb for fremtiden til sidst…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Trine januar 13, 2016 at 7:42 pm

  den læste jeg i eet stræk for et par år siden. efterfølgende har jeg selv mistet et for tidligt født barn, ligesom Morten mistede sine tvillinger <3

  • Reply Smilerynker.dk januar 14, 2016 at 4:34 pm

   Kære Trine! Hvor gør det mig ondt! Jeg kan ikke forestille mig noget sværere. Stort virtuelt kram til dig! Jeg læste også selv bogen i et stræk. Kunne ikke lægge den fra mig. Så svær læsning, men meget smukt fortalt!
   KH Lisbeth

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.