5 skridt til mere ro i livet

marts 12, 2018

I dag vil jeg fortælle om fem skridt, jeg har taget for at få mere ro og overskud i mit liv.

At leve bevidst og minimalistisk handler for mig ikke kun om at skære de overflødige materielle ting fra. Det handler også om at blive bedre til at mærke efter, hvad jeg egentlig har lyst til at bruge min tid på. Alt for ofte får vi puttet for mange aktiviteter ind i vores kalender -for ikke at tale om alle de aktiviteter, vi putter ind i vores børns liv. Derfor har et af mine skridt til et mere roligt liv været at se på, hvad jeg egentlig bruger min tid på. Det har handlet om at tænke over, hvor mange aktiviteter vi som familie har i programmet, så mit første råd er:

  • Spørg dig selv, hvad du gør i dit liv lige nu? Hvor kan du skære fra? Kan du sætte mere tid af til bare at være og lave ingenting?

Når vores program er fuldstændig fyldt op er der ikke meget tid til bare at være og mærke efter, hvad vi egentlig har behov for, eller hvordan vi rent faktisk har det. Hvordan har du det lige nu? Hvilke følelser har du i din krop?  Giver du dig selv lov til at mærke, hvordan du egentlig har det? Hvordan har dine børn det? Er de glade? Og har de tid til at mærke deres egne behov? Eller er deres liv fyldt op med institution, fritidsaktiviteter og legekammerater?

Tidligere har jeg selv haft svært ved at sige ‘nej’ til ting. Jeg var bange for, at andre ville blive skuffede, hvis jeg ikke deltog i arrangementer, og jeg var bange for at andre ville blive sure, hvis jeg ikke tog imod de arbejdsopgaver, jeg blev tilbudt. Jeg har dog fundet ud af, at jeg mest af alt svigtede mig selv, når jeg tog flere opgaver, end jeg kunne magte, og når jeg sagde ‘ja’ til ting, som jeg egentlig ikke havde lyst til. Kunsten at sige ‘nej’ øver jeg mig i, og jeg vil anbefale dig at gøre det samme.

I vores kultur er det blevet en vane, at vi skruer ned for mange af de ting, som vi egentlig burde skrue op for. Vi skruer ned for søvn, for at have mere tid. Vi skruer ned for tid med vores familie for at arbejde og tjene penge, og vi bruger mere tid indendørs for at se på en skærm frem for at gå ud i naturen og trække vejret. Ja, selv det at trække vejret gør mange af os meget overfladisk. Dette leder mig til næste punkt, som handler om at få trukket vejret ordentligt.

  • Mediter – Giv dig selv en pause hver dag

Rigtig mange af os trækker ikke vejret rigtigt, og det har konsekvenser for vores helbred og velbefindende, at vi trækker vejret overfladisk og let. Måske det netop er på grund af vores travle liv og vores generelle undertrykkelse af følelser, at vi er så meget oppe i hovedet og glemmer at mærke kroppen og trække vejret helt dybt ned i maven. Jeg vil råde dig til at øve dig i at trække vejret dybt hver dag. Det har gjort en stor forskel for mig, at jeg kommer helt ned i min krop og mærker, hvordan den har det hver eneste dag, og det betyder meget for mig, at jeg har tid for mig selv hver dag.

  • Ryd op og sorter fra – skab et simpelt hjem

Noget, som virkelig har skabt ro i mit og min families liv er, at vi har fået sorteret alt det overflødige fra i vores hjem. Vores hjem er nemt, og vi har kun ting, som vi bruger eller ting, der giver os glæde. Det har givet så meget ekstra tid, at vi ikke længere skal bruge ret meget energi på oprydning og rengøring.

  • Gode vaner

Som jeg skrev i går, så giver gode vaner og rytme så meget mening. Hvis vi beslutter os for, hvornår tingene skal gøres og hvilke ting, der skal gøres, så har vi så meget mere frihed til alle de ting, vi hellere vil bruge vores tid på, fordi vi ikke længere skal bruge vores energi på at tænke over alt det, som ikke lige er blevet gjort.

  • Gør alt langsomt

Jeg nægter at have travlt og skynde mig. Livet er simpelthen for kort til, at vi suser igennem det. Det er i mine øjne ikke et tegn på succes at have travlt. Det giver så meget ro, når vi tager os tid til at gøre tingene langsomt. Når vi sætter os ned og nyder vores mad, når vi rent faktisk smager på maden, og når vi gør tingene langsomt og grundigt. Prøv at gøre alt lidt langsommere end normalt og mærk, hvad det gør ved dig.

  • Find tilfredshed i det du har

Jeg råder altid alle til at skrive taknemmelighedsdagbog. Jeg gør det fordi, jeg selv har mærket, hvad det betyder at have fokus på alle de gode ting, der er i livet. Når vi skriver taknemmelighedsdagbog, får vi øjnene op for alle de små dejlige ting, der sker i vores liv hver eneste dag. Selv når livet er svært er der altid noget at være taknemmelig over.

Listen er naturligvis længere, og det er nogle af de ting, som vi arbejder med på min workshop ‘Fra kaos til kærlighed – Få ro i dit hjem på 12 uger’. Vil du med på workshoppen? Så kan du starte allerede i dag. Læs mere her og få workshoppen med rabat.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.