Gode vaner og taknemmelighed

Derfor giver gode vaner og rytme mening – 10 gode vaner

marts 11, 2018

Søndagen er for os dagen, hvor vi planlægger ugen. Vi laver en madplan og får handlet ind til hele ugen. Vi får set på, hvad vi hver i især har af planer for ugen, vi sætter lidt system i, hvad der skal laves af praktiske ting, og vi finder ud af hvem, der skal gøre de forskellige ting.

Der var en gang, hvor jeg troede, at vaner og rytme ville kvæle mig. Af natur er jeg et meget ustruktureret menneske, og jeg har det generelt svært med ting, som jeg SKAL gøre. Tidligere gjorde min aversion imod vaner og enhver form for rytme, at mange ting ikke blev gjort, at vasketøjet alt for ofte flød over alle breder, og at det skabte en del misstemning, når tingene først blev fikset i sidste øjeblik.

Nu er det anderledes. Vi bruger ikke længere energi på at diskutere, hvem der skal gøre hvad, og vi bruger ikke længere ret meget energi på de praktiske gøremål, fordi de er blevet til indgroede vaner, som gøres uden, at vi bruger så meget tankekraft på dem længere. De er blevet til en del af vores families rytme.

I mine øjne skal vaner være som at børste tænder. Noget vi bare gør naturligt, fordi det giver mening. Vi kan kæmpe imod vaner alt det, vi vil, men sandheden er jo bare at der er ting, som vi alle sammen SKAL gøre, medmindre vi har penge til at få andre til at gøre dem for os (og har lyst til at bruge penge på, at få andre mennesker til at gøre tingene for os). Hvis vi beslutter os for, hvornår tingene skal gøres, så har vi så meget mere frihed til alle de ting, vi hellere vil bruge vores tid på, fordi vi ikke længere skal bruge vores energi på at tænke over alt det, som ikke lige er blevet gjort.

Hvis vi ser på naturen, så er den fuldstændig rytmisk. Foråret er på vej og de små spirer i jorden pibler frem. Selvom træerne lige nu ser ud som om, at de til evig tid vil stå der uden et eneste blad, så vil de om ganske kort tid være fulde af lysegrønne blade. Det er en naturlov! Det er naturens rytme. Solen står op og solen går ned, hjertet slår, vi trækker vejret rytmisk og alt i os og uden for os har en rytme. Hvis vi tager det ind i vores liv, så er det min oplevelse at alt pludselig bliver nemmere og mere overskueligt. Rytme og vaner dræber ikke flow. Rytme og vaner gør, at vi netop kan være i flow for nu at bruge et ord, som er meget populært for tiden. Vi kan være i flow, fordi der ikke længere ligger ting og blokerer for vores energi.

Her er nogle af de ting, som er vaner hos os:

 • Madplaner laves hver søndag
 • Der købes kun ind 1-2 gange pr. uge
 • Vi vasker tøj tirsdag og torsdag
 • Vi gør rent på badeværelset om torsdagen
 • Vi reder seng hver morgen
 • Vi tager en hurtig oprydning hver aften
 • Vi banker lige puderne i sofaen og rydder op i stuen, før vi går i seng, så vi vågner op til ro
 • Opvasken er en naturlig del af måltidet
 • Jeg besøger min netbank 3 gange om ugen
 • Jeg skriver taknemmelighedsdagbog

Vi gør uden tvivl flere end disse ting, men jeg har glemt dem nu, fordi de er blevet vaner… Som det, at jeg børster mine tænder hver morgen og aften uden at tænke over det…

Vil du have inspiration til gode vaner og på den måde mere overskud til kærligt samvær med din familie, så meld dig ind i min nye onlineklub ‘Enkelt Familieliv‘. Klubben er fuld af inspiration til et enklere liv, inspiration til mere kreativitet, lækre madopskrifter etc. Meld dig ind lige HER for bare 99kr pr. måned. 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply 5 skridt til mere ro i livet – Smilerynker.dk marts 12, 2018 at 7:08 pm

  […] jeg skrev i går, så giver gode vaner og rytme så meget mening. Hvis vi beslutter os for, hvornår tingene skal gøres og hvilke ting, der skal […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.