Børn, Forældreskab, Udfordringer

31 dages oprydning – Hvordan lærer jeg mit barn at være selvkærlig? – dag 19

januar 19, 2020

Dagens udfordring i min ’31 dages januar-udfordring’ lyder: Giv dig selv en time helt alene i dit eget selskab. Gå en tur i skoven, mediter, skriv eller lyt til smuk musik. Tænd ikke for fjernsynet, men prøv bare at nyde dit eget selskab.

Jeg tror slet ikke, at vi skal lære vores børn alt muligt, bare fordi vi er voksne og ved bedre. For jeg er ikke sikker på, at jeg ved bedre. Mine børn er nok dem, der har lært mig mest om mig selv og livet og i vores hjemmeskoleliv, lærer jeg sammen med mine børn hver eneste dag. Jeg underviser dem ikke, og jeg fortæller dem ikke, hvad de skal. I stedet er jeg hele tiden opmærksom på deres interesser og støtter den vej, vi sammen går. Lad børn lære af livet og ikke om livet, skrev jeg på et tidspunkt i et opslag på instagram. Hvorfor er det, at vi voksne tror, at vi skal lære vores børn alt muligt i stedet for at give dem muligheden for selv at udforske livet og lære af det uden vores indblanding?

I forhold til dagens udfordring, så er det jeg vil frem til egentlig, at min opgave som forælder er, at være der for dem, være et forbillede og støtte dem på deres vej. Udfordringen i dag handler om at være selvkærlig, og det ønsker jeg naturligvis, at mine børn også er. Mine børn er selvkærlige, når jeg er selvkærlig. Når jeg viser mine børn, at jeg passer på mig selv og indimellem bruger tid alene, mens jeg fordyber mig i noget, som interesserer mig eller bare slapper af i mit eget selskab, så giver jeg dem mulighed for at gøre det samme og mærke, hvor vigtigt det er. Det er nemlig vigtigt, at vi giver os selv fred.

God fornøjelse og vi ses i morgen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.