Børn, Gode vaner og taknemmelighed, Livsstil, Småbørn

Stå op med glæde…

marts 3, 2016

Før jeg fik børn, elskede jeg at sove længe. At stå tidligt op gav simpelthen ikke mening. I dag elsker jeg naturligvis stadig at sove længe.

Når min mand lister ud af soveværelset med Bror i armene, og jeg trækker dynen endnu højere op over mig og sover en time længere, føles det som den vildeste luksus.

…Dog er jeg også begyndt at elske at stå tidligt op! Det bedste er at stå op før alle andre og drikke en kop morgenkaffe i stilheden, før verden vågner. Det føles så rart! Man tænker så godt om morgenen, og det er så sjældent, at der er helt stille, så man bare kan lytte til tankerne.

Hvordan er en god morgen med børn?

For mig er det som med alt andet – Den skal være godt planlagt:

 •  Vi voksne står op kl. 6.00, vi får tøj på og gør os klar til dagen.
 •  Børnene vågner langsomt og kommer op kl. 6.30.
 • Madpakkerne er smurt aftenen i forvejen, så der ikke skal bruges tid på det om morgenen.
 • Der er tid til at børnene kan tage tøj på i ro og mag uden stress.
 •  Vi har stearinlys på morgenbordet.
 • Vi sidder alle ved bordet og spiser sammen.
 • Der er tid til, at min mand og jeg kan drikke en kop kaffe, mens børnene ordner taskerne og gør sig klar til at gå ud af døren.

Vi tager afsked, min mand tager på arbejde, de store cykler til skole, og Bror og jeg følger Martha til børnehave.

Hvordan ser din morgen ud?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Libbie marts 3, 2016 at 10:39 am

  Jeg er også begyndt at værdsætte de stille morgener hvor jeg triller ud af sengen kl 0600 og lister ind i stuen med min bog. Laver kaffe og varmer sofaen indtil det første barn kommer listende, som regel er det Victor.
  Jeg er selv hver morgen med alle 3 børn, men vi hjælper alle hinanden og som regel glider det nemt. Jeg smører madpakker om morgenen, synes de skal være friske og det ristede brød sprødt. Kl. 07.35 låser vi døren og kører af sted. Det er et privilegium at vi alle 4 kan være sammen om det.

 • Reply Katrine marts 3, 2016 at 11:28 am

  Vores morgener ligner meget jeres. Alarmen ringer 6.00 – som regel vågner lille pigen et par minutter inden. Drengene vågner af sig selv mellem 6.00 og 6.30. Vi tager bad, tager tøj på osv. og så sidder vi og spiser morgenmad alle mand. Vi skal alle ud af døren omkring7.25, så der er tid til afleveringerne i hhv. vuggestue, børnehave og skole samt jobs. Er vores morgen god bliver dagen det som regel også. Begynder dagen med stress sidder den ofte i kroppen resten af dagen

  • Reply Smilerynker.dk marts 13, 2016 at 11:29 am

   Du har helt ret! Gode morgener, bliver i kroppen hele dagen;o)

 • Reply Landlivsmor marts 4, 2016 at 8:06 am

  Det er altid inspirerende at læse med hos dig, Lisbeth.
  Dette indlæg minder meget om et, jeg har haft liggende i kladde længe, med titlen “Noget om at elske morgener”. Måske jeg skulle få det afsluttet og udgivet i forbindelse med mit taknemmelighedstema her i marts på min blog.
  Nå, men vores morgener er typisk:
  5:30 Uret ringer og min mand og jeg står op (ofte vågner Johannes samtidig, hvis ikke før). Vi gør os selv klar.
  6:00 Den ene pusler Johannes, mens den anden vækker Aksel og får ham i tøjet.
  6:30 Jeg spiser morgenmad sammen med Aksel og Johannes. Det variere lidt, om min mand spiser med eller tager sit med i bilen.
  6:50 Kører min mand.
  7:10 Kører jeg med drengene. Nogle dage tidligere, hvis jeg har møder fra morgenstunden, andre dage senere, hvis jeg har mulighed for at flexe.

  Vi har fokus på ro og glæde om morgenen. Godt ud af døren er den bedste garanti for en god dag.

  • Reply Smilerynker.dk marts 13, 2016 at 11:32 am

   Jeg glæder mig til at læse dine indlæg! Jeg hopper over og kigger fra tid til anden;o) Lyder som en god morgen!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.