Jul, julekalender, Udfordringer

Udfordringen: 12. December – Planlæg en oplevelse

december 12, 2017

I december vil jeg give forskellige små udfordringer til jer. I første omgang er det en light-udgave af mit forløb ‘Fra kaos til kærlighed – få ro i dit hjem på 12 uger‘.

Udfordringen i dag lyder: Planlæg en oplevelse! Noget tyder på at det at planlægge og se frem til noget, næsten giver mere glæde end selve oplevelsen.

Herhjemme går vi ikke så højt op i materielle gaver. I stedet planlægger vi en masse gode oplevelser og giver dem i gave i stedet for ting. I december har vi allerede været på flere ture. Jeg har været i Tivoli med de tre ældste børn (det var Marthas første tur i Tivoli nogensinde). Turen i Tivoli var en hjemmeskole-tur, hvor børnene deltog i noget undervisning om renæssancen. Vi har været på juletur til Sverige, vi har været på kulturværftet i Helsingør, vi har været på Kronborg og på torsdag, skal vi på Frilandsmuseet og se juleteater. Vi bruger ganske få penge på ting, så det giver mere plads til at pengene kan gå til gode oplevelser.

Hvilke oplevelser kunne du tænke dig at se frem til?

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Malene december 13, 2017 at 8:47 am

  Kære Lisbeth,
  Jeg ELSKER din julekalender-udfordring – det giver så enormt meget stof til eftertanke. Herhjemme hos os kommer nissen stadig med adventspakker, selvom børnene er 9 og 7… Oscar på 9 er stadig overbevist om, at det er nissen der ligger gaverne. Og så længe det giver mening for ham at have den glæde og barnetro, så er det fint for os. Vi har i år faktisk haft lidt svært ved at “finde på” gaverne…. og det er super ærgerligt, for så svinder meningen jo med at give. Altså. Det skal jo ikke bare være for at give noget, men helst noget som giver god mening.
  Da jeg i går læste din udfordring med at planlægge en oplevelse fik jeg en ide – nissen kunne jo lægge en oplevelse til dem på søndag. Og heldige jeg opdagede, at der på Værket i Randers er jule-børne-rock-koncert netop søndag eftermiddag. Fluks bestilte jeg 3 billetter (vi freder faren i huset, for han skal til julefrokost lørdag, så mon ikke han vil betakke sig for en jule-rock-koncert dagen derpå, ha ha :-)) Billetterne var billige, kun 70 kr. pr. stk. Og nu kan drengene få en gave, som virkelig giver mening – for de elsker musik!
  Og så vil jeg lige tilføje, at min mand og jeg plejer at være slemme til at ligge med vores mobiltelefoner inden vi skal sove – vi har bevidst ingen tv i soveværelset eller andre forstyrrende ting – men det hjælper jo stort, når vi alligevel ligger og ser på andre skærme. Så i aftes tog vi udfordringen med at falde i søvn i hel stilhed… og det var virkelig skønt 🙂
  TAK for dine dejlige og kærlige udfordringer – jeg glæder mig til at læse de næste.
  Kh. Malene

  • Reply Smilerynker.dk december 13, 2017 at 9:52 am

   Hvor er det bare dejligt at læse, Malene! Det gør mig så glad. Det er nemlig så fint, at give oplevelser i gave. Det husker de jo ofte længe frem- frem for en ting, som de hurtigt glemmer. Jeg håber, at I får en god koncert!!! Og at far så kan få hvilet lidt;o)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.