Strøtanker

Hvad spilder du tiden på?

januar 11, 2013

Tidligere udgivet på min gamle blog.

“Det er den tid du har spildt på din rose, der gør den så betydningsfuld. Det er den tid jeg har spildt på min rose…. gentog den lille prins for bedre at huske.”

I dag blev mine børns oldemor begravet. Hun fik konstateret kræft en måneds tid før jul, og det udviklede sig meget hurtigt.
Hun var en skøn dame, som har givet mine børn en masse glæder. Specielt Martha fik hun et meget nært forhold til. Til jul sad Martha hos hende og snakkede løs, som hun nu gør den lille fantasifulde pige. Oldemor sad og så lykkelig ud med min lille pige på skødet, og jeg fotograferede og smilede af de to og det helt særlige bånd, de havde til hinanden.
Det er så fint, så meget en lille pige på knap 3 år, og en dame på næsten 80 år kan få ud af hinanden!

En uge senere lå oldemor i en seng på hospitalet i Hillerød og talte om den dejlige juleaften, hvor vi alle var samlet.
Det var smukt, at vi fik den aften sammen, inden hun døde, og jeg er taknemmelig over, at der var tid til en afsked og tid til at få sagt, det der skulle siges.

Dagen i dag har været både sørgelig og smuk, som sådan en dag er, hvor man mindes et menneske, som har givet én noget ganske særligt. Et menneske, som har været en hel masse for rigtig mange mennesker.

Kirken var fuld af blomster og mennesker, og viste et billede af en dame, som mange har holdt rigtig meget af.

Præsten, som er en ven af familien holdt en meget smuk tale, som jeg har tænkt på hele dagen.
Han stillede spørgsmålet “Hvad er vigtigst for dig!?”
Er det din bil? Dine bøger? Eller din nye vase? Er det måske “Den lille prins” af Antoine de Saint-Exupéry, som citatet jeg startede indlægget med, det er fra?

Præsten gav selv svaret; Det vigtigste er tiden.
Tiden vi har med hinanden, tiden vi har sammen med dem, vi elsker.
Den tid vi bruger sammen med mennesker, vi ikke kender, men som måske giver os noget med på vejen, og så er det den tid, vi bruger på noget, som kan virke så ligegyldigt for andre og som det rene spild af tid, men som kan være så uendelig vigtigt for os selv og gør den særlig betydningsfuld.

Den lille prins spildte tiden på rosen, og det gjorde den så betydningsfuld!
Min tid bliver brugt med min familie og til de ting som betyder mest for mig. Måske andre ikke forstår, hvilken glæde det giver at skabe noget ved symaskinen, men det er tiden, jeg spilder på det, som gør det så betydningsfuldt. Jeg har valgt at bruge tiden på det i stedet for noget andet…

Jeg synes citatet er uendelig smukt, og jeg tænker ofte på det!
Jeg tænker for eksempel på det, når jeg bliver vred på et andet menneske eller frustreret over noget. Er det virkelig værd at spilde min tid på? For når jeg spilder min tid på det, så får det ofte alt for stor betydning.
Vi vælger selv, hvad vi vil spilde tiden på. Skal det være smukke eller kedelige oplevelser? Skal det være glæden ved det vi fik gjort, eller ærgrelsen over noget vi ikke gjorde? Listen kan blive meget lang, når jeg tænker over det!

Oldemor spildte tiden på sin familie, på sin have og sit hjem. Hun havde den fineste og mest eventyrlige have i Gurre, hvor mine børn legede “Alle mine kyllinger kom hjem” og gemmeleg, og de kastede sten i den lille sø, så guldfiskene blev så bange, at de ikke viste sig i flere dage efter vores besøg. Hun spildte tiden på rejser til fjerne lande sammen med sin mand, på blomsterdekorationer og madlavning og det gjorde det alt sammen så betydningsfuldt.

Oldemor vil være savnet!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.