julekalender, Udfordringer

Udfordringen: 4. December – Ryd ud i dit klædeskab

december 4, 2017

I december vil jeg give forskellige små udfordringer til jer. I første omgang er det en light-udgave af mit forløb ‘Fra kaos til kærlighed – få ro i dit hjem på 12 uger‘.

Så er vi kommet til d. 4. December, og i dag handler udfordringen om at rydde lidt ud i klædeskabet. Det er for de fleste et sted, hvor der er ret meget oprydningspotentiale. Selv har jeg valgt at have en meget lille garderobe med kun 24 stykker tøj. Jeg har valgt det, fordi jeg, da jeg kom i gang med min oprydning, blev bevidst om, hvor lidt af mit tøj jeg egentlig brugte. Og hvor lidt af mit tøj jeg egentlig var oprigtig glad for. Udover det, har jeg haft behov for at skabe en bæredygtig garderobe, hvilket betyder, at jeg i de sidste 2 år ikke har købt et eneste stykke nyt tøj (udover nogle få par strømper og undertøj).

Jeg køber genbrug, fordi de ressourcer, der bruges på at skabe nyt tøj er stærkt miljøbelastende. Der findes naturligvis initiativer, som skaber tøj, som er mere bæredygtigt, men i mine øjne bruger vi for mange ressourcer på at skabe nyt tøj – Verden er allerede oversvømmet af tøj! Udover det arbejder rigtig mange af de mennesker, som laver vores tøj under kummerlige forhold, og det mener jeg ikke, at vi kan være bekendt.

Efter opsangen kommer min udfordring:

Fjern 10 stykker tøj fra din garderobe og giv til genbrug. Du kan bruge disse fif fra min workshop ‘Fra kaos til kærlighed‘, når du rydder op i dit tøj:

 • Vær ærlig omkring din stil, din figur, din vægt etc.
 • Skil dig af med tøj, som du ikke kan passe.
 • Skil dig af med tøj, der ikke er din stil.
 • Skil dig af med tøj, som er meget slidt, har huller, er ødelagt etc.
 • Skil dig af med træningstøj, du ikke har brugt i årevis

Du kan læse mine indlæg om vores lille garderobe her.

…Og du kan finde mit indlæg om at rydde op i klædeskabet her.

Vil du med på mit forløb og få ryddet op en gang for alle, så kan du lige nu spare 1000kr  Læs om forløbet her. 

Vil du vide mere om modebranchen, så ligger der masser af links og et par filmtrailere her (filmene er ikke for sarte sjæle):

H&M – Eksperter undrer sig over afbrænding af tøj

Umenneskelige arbejdsforhold i Bangladesh

Nye anklager mod H&M: Jeres fabrikker er rene dødsfælder

Efter ny dødseksplotion i tøjindustrien: Dansk arbejdstilsyn skal hjælpe Bangladesh

Rapport: Der mangler stadig transparens i tøjindustrien

Trailer: The true cost (kan ses på netflix)

 

Trailer: Blue river

Fashion Factories Undercover (Documentary) – Real Stories

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply HELLE december 4, 2017 at 12:19 pm

  vesten skulle skamme sig over at udnytte de fattige på den måde …. men noget helt andet … du skriver du har 24 stk tøj .. lad os antage at vi alle havde 24 skt tøj (det er der ikke noget galt i) hvad akulle de lande så leve af dem der laver tøjet ??? måske vi skulle give dem andre vilkår og ikke være så grådige … mode verden er falsk og der er ingen glæde i at eje så meget tøj …

  • Reply Smilerynker.dk december 6, 2017 at 8:16 am

   Vi må lægge pres. Jeg tror ikke på at noget ændrer sig ved, at vi bliver ved med at købe billigt tøj. Jeg tror på at tingene ændrer sig ved, at vi hele tiden vælger bæredygtige alternativer, så vil producenterne ændre stil.

 • Reply 18 stykker tøj – Smilerynker.dk januar 18, 2018 at 2:44 pm

  […] UDFORDRINGEN: 4. DECEMBER – RYD UD I DIT KLÆDESKAB […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.