Hjemmefødsel

Forberedelser til en hjemmefødsel

marts 28, 2014

I tirsdags havde vi besøg af min jordemor. Hun kom med de ting, som skal bruges ved en hjemmefødsel, så det hele står klar til når fødslen går i gang. Min mand fik et lille fødselskursus, så han kan tage imod babyen, hvis vi igen ikke når at få jordemoderen ud i tide.

Min jordemoder er fantastisk! På trods af at der ikke længere er en ordning, hvor man kan føde med kendt jordemor i den region, hvor vi bor, har jeg fået hendes private numre, så vi kan ringe til hende, hvis fødslen går så hurtigt som sidst, og fødegangen ikke kan nå at sende en jordemoder. Det er virkelig betryggende at vide, at hun kan være her på 10 minutter. Jeg er simpelthen så rørt over, at hun vil komme, selvom hun har fri!

‘Hjemmefødselsspanden’ indeholder navleklemme, underlag til sengen, lavement og bind til efter fødslen.

De ting man har brug for til en hjemmefødsel er:

-Afdækning til fødselslejet (afdækningsplast eller voksdug til seng, hvis det er der, man vil føde).
-Gamle lagner til at dække fødselslejet
-Håndklæder og et par vaskeklude
-Affaldsposer
-Bord til jordemoderens ting
-En lampe, så jordemoderen kan se ordentligt (specielt hvis man skal sys efterfølgende).
-Pude og dyne naturligvis
-Tøj til den lille og bleer (det er dog godt at vente så længe som overhovedet muligt med at give tøj på! Lig hud mod hud.)
-Mad og drikke til jer selv, jordemoderen og fødselshjælperne.

Hygge: Starinlys, god musik, søde sager, frugt, juice etc.

Eventuelt:

-En sækkepude
-Et fødekar med vandslange til (melder man sig ind i foreningen ‘Forældre og fødsel’, kan det lånes ganske gratis.

Her havde vi lejet et fødekar ved de to første fødsler. Ved Almas fødsel var det en stor hjælp, men til Storms fødsel, var der ikke fyldt mere end 2 cm vand i karret, da jeg havde født, så det gav ikke meget mening. Vi valgte derfor, ikke at have et kar til Marthas fødsel og har heller ikke et i denne omgang, da det vist er urealistisk, at jeg nogensinde når at komme i det.

Min erfaring er, at man ikke har brug for ret meget til en hjemmefødsel. Det er bestemt ikke nødvendigt at købe en masse ind. Jeg har været en tur i genbrugsbutikken og har købt lagner og håndklæder.

Man skal bare beslutte sig for hvor fødslen skal foregå, og så skal man beslutte, om et kar er nødvendigt. Her har oprydningen efterfølgende taget fem minutter- alt er blevet smidt i en sort sæk og lidt i vaskemaskinen, og så er det det.

Hav en rigtig god weekend!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.