Udfordringer

31 dages oprydning – Ryd op i dine bøger – Dag 2

januar 2, 2020

Rigtig godt Nytår til jer alle. I går oprettede jeg den årlige begivenhed på min facebookside ’31 dages oprydning’. Jeg lavede udfordringen i år 2015, og jeg synes, januar er den perfekte måned at få ryddet op i og få skabt plads til en masse nyt i det nye år.

Udfordringen kan du finde her. Der er et lille tema til hver dag i januar.

I dag skal vi rydde op i bogreolen, og udfordringen lyder:

Find 5 bøger, som du enten har læst og ikke kommer til at læse igen, eller bøger, som du aldrig kommer til at læse. Giv dem videre og lad andre få glæde af dem. Lad være med at beholde en bog, fordi du måske vil læse den igen. Skulle du få lyst til at læse den igen, så lån den på biblioteket.

Det med bøger er interessant, fordi bøger for mange af os bliver en del af vores identitet. At have bøger i reolen viser, at vi er intelligente og kultiverede mennesker – Sådan nogle, der læser! Vi viser, hvem vi er med de bøger, vi har i reolen. Kunne du forestille dig ikke at have bøger? Hvad vil du gerne vise med dine bøger? Hvem er det til ære for at bøger, som du allerede har læst bliver stående i reolen? Det er gode spørgsmål, vi kan stille os selv, når vi rydder op i vores bøger. Sandheden er jo, at der i de fleste byer ligger biblioteker, hvor vi kan låne alverdens bøger og få al den viden, som vi gerne vil have helt gratis. Vi kan låne os til bøgerne og have dem i en periode, så vi ikke har bunker af bøger, som fylder op i vores hjem, og som bare står på hylderne uden at blive brugt ret meget.

I vores reol har vi 13 bøger pt. og lidt børnebøger. Og så skulle jeg lige til at skrive om, at det jo ikke er fordi, vi ikke læser, at vi har så få bøger… Fordi, jeg jo gerne vil virke som sådan en, der læser… Og nu skrev jeg det så alligevel. Det med identitet og vores materielle ting er et utrolig interessant område at arbejde med. For mig har det været den største befrielse, at øve mig i at give slip også i forhold til at mærke, hvad det gør, når mine ting ikke længere har så stor en betydning for min identitet, og den jeg er. Kan man nogensinde blive helt fri?

Meld dig endelig til ‘31 dages oprydning‘ på facebook og del endelig billeder af alle de ting, du giver videre!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.