Nyt

Mine bedste tips til sommergarderoben…

maj 24, 2017

Lige nu er dette det store tema på de fleste blogs, magasiner etc. hvad vi kan fylde garderoben op med for at blive smukkere, gladere og se rigtige ud i sommervarmen. Nye sandaler, ny kjole, nye t-shirts, shorts, badehåndklæder til stranden, solhat… listen synes endeløs.

Mine bedste tips til sommergarderoben kommer her:

Kig ind i dit skab find en kjole og find dine sandaler fra sidste år og tag det på. You are ready for summer!!!

Mit bud er, at de fleste af os allerede har rigeligt, så der er ingen grund til at stresse, få ondt i pengepungen, skulle rydde op i endnu mere, bruge tid og energi på at finde det rigtige, belaste miljøet yderligere etc.

Jeg forstår naturligvis godt, at det indimellem er skønt at købe nyt. Penge kan købe glæde, hvis man altså køber det rigtige. Det er for mig lige netop det, minimalisme handler om. At det vi vælger at bruge vores tid og penge på, er det, som er rigtigt og vigtigt for os. Når vi sidder og beundrer en blogger/ model etc, som ser fantastisk ud i en eller anden smuk sommerkjole (som vi i øvrigt kan få med 25% rabat, hvis vi bruger en særlig rabatkode), så er det med største sandsynlighed slet ikke det rigtige for os. Hvad er egentlig min stil? Vil kjolen klæde mig lige så godt som bloggerinden/ modellen? Vil jeg blive et lykkeligere menneske af at eje denne sommerkjole? …Og så til de aller vigtigste spørgsmål, vi må stille os selv, hver eneste gang, vi bliver fristede til at købe noget nyt. Er det X antal kroner af min frihed værd? Er det min arbejdstid værd? Er der andet, som i virkeligheden er vigtigere for mig end en sommerkjole?  At rejse måske? At arbejde mindre? Hver eneste gang vi køber noget, som er mere eller mindre ligegyldigt, så kommer vi lidt længere væk fra det, som kunne være vigtigere. Afdrag på banklånet, studiegælden, penge til opsparing eller penge til en fantastisk oplevelse sammen med vores kære. Selvom et par hundrede kroner til en kjole kan synes af lidt, så kan det blive til mange penge i det store billede. Alle de småting vi køber, fordi vi bliver fristede, og fordi vi er impulsive, har langt større betydning, end hvad vi måske lige går og tænker over. Der er mennesker, som har lavet de ting vi køber, og er de blevet behandlet ordentligt? Kan farven i tøjet vi køber skade miljøet og vores helbred?

Kunne vi måske øve os i, at være tilfredse med alt det vi allerede har?

I mine øjne er det værd at tænke over, og der er for mig en stor frihed i ikke at jage materielle ting, jeg kan købe.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Karina maj 24, 2017 at 2:45 pm

    Hvad angår sandaler, gjorde jeg et kup tilbage i sommeren 2009 i Bianco, af alle steder. Skulle bruge sandaler, og havde ingen, men skulle til en tur til et meget varmt Italien i juli i 2009, og ugen op til havde jeg ikke fundet sandaler (fordi jeg ikke havde haft energi på den tur – og dermed heller ikke sandalerne), så på det tidspunkt var jeg noget nær ligeglad med udseendet (ikke prisen, dog), så længe de var behagelige at gå i, for der ville blive gået en heeeel del.

    I Bianco – den første butik jeg går ind i – er der som alle andre steder i juli udsalg, og der står blandt mange andre sandaler og sommersko et par lædersandaler sat ned med 50% – ganske neutrale og flade, og dermed lige mig. De har nu fulgt mig i 9 år, og jeg er lykkelig for dem (samt at jeg er fri for at lede efter et nyt par), så jeg kan sagtens genkende det med at købe noget godt (og jeg endte med at betale kr. 250, som jo ikke er en vild investering i lædersandaler), som oprigtigt bringer glæde. 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.