julekalender

Julekalender – 8. December: Giv noget væk

december 8, 2018

Velkommen til min selvkærlige julekalender, hvor jeg hver dag kommer med små fif til mere selvkærlighed.

I 2015 skrev jeg dette, og i dag vil jeg opfordre dig til at give noget væk. Du har sikkert mere end rigeligt. Det har jeg faktisk også, selvom vi hjemme hos os er meget bevidste om, hvad vi bringer ind i vores liv af materielle ting:

‘Det kan lyde skørt, men jeg elsker at give ting væk og smide ud. Jo mindre jeg har, jo mere fri føler jeg mig! Jo mindre jeg stræber efter at skulle have, jo mere overskud, glæde og frihed er der i mit liv.
I sidste uge gav jeg Brors barnevogn væk. Den blev givet til en ung mor, som ikke havde penge til en barnevogn. Jeg har lavet en gruppe på facebook for mennesker, der bor i min by, hvor folk kan dele med hinanden, låne af hinanden og give ting væk. Jeg giver ikke fordi, jeg absolut vil være et godt menneske. Til at starte med er det faktisk helt egoistisk, fordi jeg elsker den lethed, det giver, når ting ryger ud af mit hjem. Det at andre så bliver glade og får glæde af mine ting, det er bare en sidegevinst! Jeg elsker tanken om at dele og give videre. Jeg kan godt lide at tingene går i ring. Vi mangler jo ikke noget, og selvom jeg har givet børnenes tøj væk, når de er vokset ud af det, og har givet klapvogne og legetøj etc. videre, så er der alligevel altid kommet ting til os.
Verden har ikke brug for flere ting. Vi har brug for mere tid – Tid til hinanden, tid til at gøre de ting vi gerne vil, tid til drømme, tid til kærlighed osv. Når jeg giver mine ting væk, er der mindre at holde styr på, og jeg får mere tid til det, der er vigtigt for mig…’

Jeg vil opfordre dig til, at du får set på, hvad du kan give væk. Det er nemlig en utrolig rar følelse at give ting væk, og hvis vi så også lægger mærke til, hvor meget vi får igen, så vil vi finde ud af, at der altid er nok.

Vi ses i morgen.

Kærlig Hilsen

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Marianne december 8, 2018 at 3:50 pm

  Du har SÅ meget ret, Lisbeth!
  I dag gav jeg 200 kr. til Frelsens Hærs Julehjælp, idet jeg læste i Nyhederne, at der i år er Virkelig mange familier der går forgæves i forhold til at få julehjælp 🙁
  Så selvom jeg gav til dette, engang i oktober, besluttede jeg mig for at give igen, for, lige netop: Jeg mangler ikke noget!
  Jeg har overskud til at give penge (og tøj og ting) væk til andre, der har brug for det 🙂 – det er vi rigtig mange der har, som du også skriver.

  For nogle år siden, da din søde Storm lavede sin indsamling (var det ikke Røde Kors?) – gav jeg også til den – for jeg synes/syntes at det er/var sådan en fantastisk vigtig og rørende ting at gøre – det at han bare så gerne ville hjælpe andre.
  Du må hilse ham fra mig og sige, at jeg ind i mellem stadig tænker på dette; at det gjorde et stort indtryk på mig 😀
  Kærligst,
  Marianne

  • Reply Smilerynker.dk december 8, 2018 at 7:23 pm

   Det var nemlig Røde Kors- og det vil jeg fortælle Storm, for det ved jeg vil betyde meget for ham!! Tak for det;o) Jeg bliver virkelig glad, når du kommenterer, og hvor er det stort af dig, at du giver til Frelsens hær (og til Storms indsamling;o)!

   • Reply Marianne december 10, 2018 at 2:47 pm

    Velbekomme! Og God dag til dig og dine 🙂

 • Reply Signe december 8, 2018 at 6:18 pm

  Dit indlæg rammer mig lige i hjertet. Jeg er selv vokset op under meget små kår, hvor hver en lille krone blev vendt og gaver var meget sjælne. Jeg er vokset op i 1980’erne. I dag mangler jeg intet og har ofte et stort overskud af ting, tøj etc. Og jeg sælger for det meste sjældent noget. I stedet giver jeg det væk – og altid til nogen som mangler og har det økonomisk svært. Og den store, store glæde jeg ser, når ex en dreng får en bluse, jakke eller bukser han aldrig ville have turdet drømme om at eje, eller en mor får en stor kasse med legetøj, mens hun med tårer i øjnene takker mig. DET er meget mere værd end det jeg kunne tjene på at sælge det.
  Glæden ved at give er lige så stor, som glæden ved at modtage. Hvis ikke større.

  • Reply Smilerynker.dk december 8, 2018 at 7:21 pm

   Åh, bliver helt rørt over din kommentar!Det er nemlig helt rigtigt. Det er så rart at give videre. Voksede op som dig uden så stort overskud. Nu er tingene anderledes;o)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.