julekalender

Julekalender – 2. December: Start din dag på bare fødder

december 2, 2018

Velkommen til min selvkærlige julekalender, hvor jeg hver dag i december giver dig gode fif til en mere selvkærlig december måned.

Det virker måske ikke særlig selvkærligt, at gå rundt ude i kulden på bare fødder, men det er det!

I de sidste 2 år har jeg startet min dag på bare fødder uanset årstid, og noget af det første jeg gør om morgenen, efter jeg er stået op er at gå en lille tur i græsset, sneen eller efterårsbladene på bare fødder.

‘Earthing’ eller ‘grounding’ kaldes det, og det er jo common sense, at det er sundt at gå på bare fødder og komme i kontakt med jorden og få jordforbindelse fra morgenstunden.

Som jeg skrev i mit indlæg ‘Vi lever et liv uden jordforbindelse’, så lever de fleste af os et liv, hvor vi ikke forbinder os ret meget med naturen. Det har naturligvis meget kedelige konsekvenser for vores helbred, men vi kan altså gøre noget ved det, ved at leve et liv, som er mere i harmoni med naturens rytme. Alle dyr på denne jord har kontakt med jorden hele tiden, og det havde vi mennesker også, indtil vi begyndte at gå i sko med isolerende gummisåler med affjedring etc. Selv går jeg udelukkende i minimalist-sko også kaldet barfods-sko, for at kunne mærke underlaget under fødderne, når jeg ikke kan gå med bare fødder, men det er en helt anden snak.

Forskning viser, at det påvirker kroppen positivt at gå barfodet. Det kan mindske smerte, man kan komme sig hurtigere over jetlag, søvnrytmen påvirkes positivt og cortisolniveauerne (stresshormon) sænkes hos mennesker, som ‘grounder’ dagligt eller sover med et såkaldt ‘earthing-lagen’.

Folk bør ikke tage Levitra eller anden Cialis-medicin på samme tid, fordi der kan være øget risiko med et lægemiddel. potensmedel247.com-cialis tager 4 dage for fuld effekt.

En ting, jeg selv oplever i forhold til dét at gå på bare fødder er, at jeg bliver mere bevidst og kommer mere ned i kroppen, fordi det at gå på bare fødder kræver, at jeg hele tiden er opmærksom på underlaget. Fra zoneterapien ved vi, at fødderne er fulde af zoner, som påvirker hele kroppen, og når vi går på bare fødder bliver disse zoner naturligt stimuleret.

Så ud på bare fødder!

Du kan finde et studie her.

I min klub Enkelt Familieliv er der løbende spændende temaer om netop at leve mere i pagt med naturens orden. Vil du være med i min fantastiske medlemsklub? Så kan du melde dig ind lige her. 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marianne december 3, 2018 at 4:06 pm

  Et klogt og godt råd – ja, vi skulle alle grounde noget mere, på denne måde, ved at gå på bare fødder.
  Tak for din Julekalender! 🙂

  • Reply Smilerynker.dk december 3, 2018 at 7:55 pm

   Tak;o) Det gør i hvert fald godt!!
   Tak fordi, du gav dig tid til at kommentere;o)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.