julekalender

Julekalender – 3. December: Accepter en dårlig dag

december 3, 2018

Velkommen til min selvkærlige julekalender, hvor jeg hver dag i december giver dig gode fif til en mere selvkærlig december måned.

Dette lille fif virker måske temmelig banalt, men i virkeligheden har så mange mennesker problemer med lige præcis det her tema: At acceptere dårlige dage og negative følelser. Vi har dem alle sammen – negative følelser og dage, hvor vi er triste, hvor skyerne hænger helt nede i hovedhøjde, og hvor tingene synes grå.

I denne selviscenesættende tid, hvor vi viser os frem på de sociale medier primært i vores bedste stunder, er det svært ikke at få en følelse af, at der er noget fundamentalt galt med os, når vi har dårlige dage eller finder på at tænke en negativ tanke. Ja, vi får, hvad vi fokuserer på og bla bla bla. Det synes at være sådan et mantra, alverdens selvhjælpsguruer messer konstant, og derfor må vi hellere sætte en eller anden guidet meditation på, som får os til at tænke positivt om et eller andet i stedet for at mærke de der ubehagelige følelser, som vi alle har indimellem. Tænk hvis det at visualisere og lytte til meditationer, som skal få os til at blive magneter for lykke, penge og glæde i virkeligheden bare er en konstant påmindelse om det, vi mangler i vores liv? Og mangler vi i det hele taget noget? Det er i virkeligheden det helt store spørgsmål.

Jeg mener ikke, at vi ligefrem skal dyrke de negative følelser og tanker, men vi må acceptere, at de er der, for på den måde, kan vi overkomme dem. Vi må huske os selv på, at vi alle har ting, vi kæmper med. Det er det, der gør os til mennesker, at vi er i stand til at tænke, og at vi har følelser af alle slags!

Vi ses igen i morgen!

Kærlig Hilsen

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hope december 3, 2018 at 3:23 pm

  Tak for den, den passede perfekt til i dag

  • Reply Smilerynker.dk december 3, 2018 at 7:56 pm

   Det er godt at høre! Kram til dig!!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.