Udfordringer

31 dages oprydning – Giv det videre – dag 11

januar 11, 2020

I dag fortsætter vi temaet fra i går med at give slip på ting, som vi tror, vi får brug for en dag. Udfordringen lyder:

Giv tre ting videre, som du har gemt, fordi du tror, at du måske en dag får brug for dem. Jeg lover dig, at du ikke får brug for dem – og hvis du gør, så kan de med garanti anskaffes igen!

Jeg hører virkelig mange dårlige undskyldninger for, hvorfor man beholder ting, som faktisk gør ens liv mere besværligt, end det bør være. Jeg har selv været god til at bruge de undskyldninger. Du husker måske, at jeg i indlægget om oprydning på børneværelset skrev om, hvordan bedsteforældre er vokset op i en periode, hvor der var mangel på ting, og hvor man ikke som i dag kunne købe det meste. Det kan måske være en af grundene til, at gavemængden kan blive lidt for heftig i forældres øjne. Vi tænker ikke altid over, at disse tilstande og følelser af mangel går i arv. Det kan være en af grundene til, at vi selv holder krampagtigt fast i vores ting. Vi kan faktisk føle, at det er uartigt, at vi går af med ting, som fungerer fint. Mit råd er altid, at vi bør gøre det alligevel!

Hver eneste ting vi tager ind i vores liv, skal vi tage os af. Det tænker vi sjældent over. Når den nye bil får en ridse, bliver vi ophidsede! Vi bruger i øvrigt tid på at vaske den og køre den til mekaniker, når der er nogle forkerte lamper, der blinker. Potteplanter skal vandes, de alt for mange tallerkener skal vaskes, det store hus tager mere tid at gøre rent i end et mindre – og det koster sikkert også mere tid på arbejdet etc. Vi betaler vores materielle ting med vores tid. Alle ting tager tid, så det handler virkelig om at prioritere. Nogle ting hjælper os i hverdagen, og i en familie med fire børn, er det dejligt både at have vaskemaskine, opvasker og støvsuger. Der er bare også mange materielle ting, som faktisk gør livet mere bøvlet. Det er jo typisk, når vi har for meget.

Her har vi valgt kun at have de ting, som vi rent faktisk bruger og de ting, som virkelig har værdi for os. Vi har ikke noget overflødigt, som tager vores tid.

Tilbage til udfordringen. Giv det videre! Det føles så godt at gøre andre mennesker glade, så har du bare tre ting, som du måske er bange for, at du får brug for en dag, så prøv at springe ud på dybt vand og giv dem videre i tillid til livet! Skal du lige have styr på ‘hvad-nu-hvis-tankerne’, så genlæs indlægget fra i går lige her!

Vi ses i morgen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.